Σάββατο 18 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΡΕΝΤΗ
«Σημαιοφόρος» στη διευκόλυνση των επιχειρηματιών

Διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης, σε όλα τα επίπεδα, υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ξεπούλημα του Ελαιώνα. Αυτά είναι, μερικά μόνο, από τα «έργα και τις ημέρες» της διοίκησης του Δήμου Ρέντη, με δήμαρχο τον Κ. Ιωακειμίδη, ο οποίος ανήκει στο χώρο του ΣΥΝ και στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ. Στήριξη που επαναλαμβάνεται και στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ, στο δήμο του Ρέντη:

  • Αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 45%, την τετραετία 2002 - 2006. Αύξηση που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της πόλης μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
  • Αύξησε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Ετσι, η μέγιστη τιμή, για να αφήσει ένας γονιός το παιδί του στους σταθμούς του δήμου, φτάνει τα 110 ευρώ μηνιαίως. Και αυτό, όταν ακόμη και με δηλώσεις της ίδιας της διοίκησης, οι υπάρχοντες βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δεν καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες.
  • Ξεπουλά τους δύο δημοτικούς κινηματογράφους της πόλης. Αφού παραχώρησε την εκμετάλλευσή τους σε ιδιώτες, κράτησε τη ...συντήρησή τους στο δήμο. Στην ουσία, οι ιδιώτες θα καρπώνονται τα κέρδη και ο δήμος θα έχει τα έξοδα συντήρησης, για κάτι που ούτε καν λειτουργεί ο ίδιος.

Η διοίκηση του δήμου, με δήμαρχο που πρόσκειται στο Συνασπισμό που κόπτεται για την οικολογία, πρωτοστατεί στην καταστροφή του Ελαιώνα, μιας περιοχής, που αποτελεί μια από τις τελευταίες ελπίδες των κατοίκων για χώρο πρασίνου και αναψυχής. Οπως αναφέρουν παράγοντες του δήμου προχώρησε στην παραχώρηση ποσοστού πάνω από 30% της έκτασης που ανήκει στο δήμο. Επιπλέον, με τη γνωστή μέθοδο της «σαλαμοποίησης», προχωρά στην αποσπασματική ένταξη κομματιών της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης. Η δημοτική αρχή έχει καταστεί «σημαιοφόρος» στη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δράσης στο δήμο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό των πολυδιασκεδαστηρίων «VILLAGE».

Τέλος, η διοίκηση Ιωακειμίδη αποδέχεται στην πράξη την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων μέσα στο δήμο. Η αντίληψη της δημοτικής αρχής, ο δήμος να γίνει πιο «φθηνός», εκφράζεται με την πρόσληψη εκτάκτων και συμβασιούχων σε μια σειρά από υπηρεσίες, όπως στην καθαριότητα ή τους Παιδικούς Σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ