Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ομόφωνη καταδίκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη συνεδρίασή του της Πέμπτης 29 Δεκέμβρη 2005 ενημερώθηκε και συζήτησε για το μνημόνιο της Πολιτικής Επιτροπής προς την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης: «Περί της ανάγκης καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων και των κομμουνιστικών κομμάτων που δεν καταδικάζουν αυτά τα εγκλήματα» και ομόφωνα αποφάσισε:

1. Το εν λόγω μνημόνιο αποτελεί προσβολή στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών κομμουνιστών και άλλων αντιφασιστών που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του ναζισμού και του φασισμού στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

2. Με το μνημόνιο επιχειρείται εμμέσως, στο όνομα της «κομμουνιστικής απειλής» να ανοίξει ο δρόμος για αντιδραστικές, αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές εκτροπές στο μέλλον.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, εκτιμώντας τις συνέπειες, που μπορεί να έχει το πνεύμα ενός τέτοιου κειμένου για τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά και τα κοινωνικά δικαιώματα, ζητεί να αποσυρθεί το επίμαχο μνημόνιο και να μη συζητηθεί στην προγραμματισμένη Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ