Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η στατιστική του καπιταλισμού

Στους 103 «σκαρφάλωσε» ο αριθμός των νεκρών Πολωνών από το κρύο, σύμφωνα με χτεσινά στοιχεία της πολωνικής αστυνομίας και με τον χειμώνα να μην έχει ακόμη τελειώσει. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Βαρσοβία είπε ότι «εκατόν τρία άτομα πέθαναν από υποθερμία από την έναρξη του χειμώνα, μεταξύ των οποίων 45 άστεγοι».

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μία ακόμη τραγική στατιστική της καπιταλιστικοποίησης και στην Πολωνία. Αλλωστε, οι 15 βαθμοί κάτω από το μηδέν σε ορισμένες περιοχές της χώρας είναι μια συνηθισμένη θερμοκρασία στη Βόρεια Ευρώπη. Η πολιτική αυτή διαπίστωση ενισχύεται και από το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των θυμάτων είναι άτομα ηλικίας από 35 έως 50 ετών. Δηλαδή, ανήκουν σε αυτό που ονομάζεται και «παραγωγική» ηλικία. Οι περισσότεροι από αυτούς κοιμήθηκαν στο δρόμο μεθυσμένοι. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς πόσοι από αυτούς ήταν άνεργοι, απελπισμένοι. Τον περασμένο χειμώνα είχαν χάσει τη ζωή τους 180 άνθρωποι από το κρύο στη χώρα.

Η «πληροφορία» ότι ενδέχεται να άφησαν την τελευταία τους πνοή «ευτυχισμένοι», επειδή πεθαίνουν σε μια χώρα «απελευθερωμένη» από τον «ολοκληρωτισμό», ελέγχεται ως ανακριβής...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ