Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα απολογιστικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ δίκιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου - από την πλευρά του - όταν λέει πως είναι «θετικός ο απολογισμός» της παρουσίας του κόμματός του σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο. Είμαστε σίγουροι ότι την ίδια εκτίμηση έχουν και οι μεγαλοβιομήχανοι...

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι και εύκολο πράγμα να συμφωνείς ουσιαστικά με όλα τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που λαμβάνονται από την πλευρά της κυβέρνησης και παρ' όλα αυτά να πρέπει να ασκήσεις ...αντιπολίτευση, υπερασπιζόμενος δήθεν τα λαϊκά συμφέροντα.

Πάντως, μπορούν να είναι ευτυχείς στο ΠΑΣΟΚ, αφού τα διάφορα κυβερνητικά σκανδαλάκια και οι όχι λίγες εμπλοκές κυβερνητικών στελεχών σε «ύποπτες» καταστάσεις τους έδιναν την ευκαιρία να παριστάνουν τους αντιπολιτευόμενους.

Οσο για τον ισχυρισμό τους ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε την ανακοίνωση της συνταγματικής αναθεώρησης για να «αλλάξει γήπεδο» στην πολιτική αντιπαράθεση και να αποσπάσει την προσοχή από τα προβλήματα της οικονομίας, είναι μάλλον αστείος.

Οπως και στην οικονομία έτσι και στο θέμα των προωθούμενων αντιδραστικών συνταγματικών αλλαγών το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να συναινέσει σε ό,τι ουσιαστικά του ζητηθεί. Και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και στην περαιτέρω απελευθέρωση των λεγόμενων «δυνάμεων της αγοράς».

Εδώ θα είμαστε άλλωστε και θα τα διαπιστώσουμε όλ' αυτά.

ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ Η γνωστή «μετασεισμική» ακολουθία των συγκρούσεων των σεισμολόγων. Εχουμε συνηθίσει πια και δε μας κάνει εντύπωση.

Ως μη ειδικοί δεν μπορούμε φυσικά να πούμε ποιος απ' όλους ακολουθεί την καλύτερη μέθοδο και ποιος προβλέπει ή δεν προβλέπει σωστά. Πάντως, μπορούμε στα σίγουρα να κάνουμε την παρακάτω πρόβλεψη...

Οποτε και να γίνει ένας μεγάλος σεισμός σε αυτή τη σεισμογόνα χώρα δε θα έχουμε την απαραίτητη υποδομή να προφυλαχτούμε και να τον αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει.


Γρηγοριάδης Κώστας

Για την πρόβλεψή μας αυτή δεν πήραμε υπόψη ούτε την κίνηση των τεκτονικών πλακών, ούτε την παγκόσμια σεισμική δραστηριότητα. Μας αρκεί ο προϋπολογισμός που πρόσφατα ψηφίστηκε. Προβλέπει (και αυτός) ελάχιστα για την αντισεισμική προστασία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ