Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Να μην περάσει η αισχρή αντικομμουνιστική πρωτοβουλία

Ανακοίνωση της ΚΕ του Ενιαίου Κομμουνιστικού Κόμματος Γεωργίας

Η ΚΕ του Ενιαίου ΚΚ Γεωργίας, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει το αντικομμουνιστικό σχέδιο απόφασης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οπως, μεταξύ άλλων, τονίζεται στην ανακοίνωση: «Πρόκειται για την καταδίκη της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων, των αριστερών και κοινωνικών κινημάτων, των κοινωνικών παραγόντων, που υποστηρίζουν την κομμουνιστική ιδεολογία. Πρόκειται για την κήρυξη της δράσης των παραπάνω ως αντικοινωνικής κι εγκληματικής. Σε τελική φάση η απόφαση αυτή δε θα οδηγήσει μόνο σε κάποια ηθική καταδίκη, αλλά στο να τεθούν εκτός νόμου τα ΚΚ, να ξεκινήσουν διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών όλης της Ευρώπης και των χωρών, που είναι ενταγμένες στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Φυσικά, τα μέτρα ενάντια στο κομμουνιστικό κίνημα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Σε περίπτωση έγκρισης του σχεδίου απόφασης θα έχουμε την εκδήλωση μιας συνολικής επίθεσης κατά του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος. Θα είναι ένα κάλεσμα προς όλες τις συντηρητικές, αντιδραστικές δυνάμεις και κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν τον κομμουνισμό ως "παγκόσμιο κακό".

Πρόκειται για έναν επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό της Πολιτικής Επιτροπής (ΠΕ), που θυμίζει τα αποτελέσματα του φασισμού στη Γερμανία ή του Μακαρθισμού στις ΗΠΑ. Φαίνεται πως η ΠΕ δεν αντιλαμβάνεται τα μεγέθη αυτών των συνεπειών.

Η προσπάθεια ταύτισης κομμουνισμού και φασισμού είναι από μόνης της μια εκδήλωση του φασισμού, αφού βασικός στόχος του φασισμού δεν ήταν άλλος από την εξόντωση των κομμουνιστών και της κομμουνιστικής ιδεολογίας. Πρόκειται για μια παλιά μέθοδος αμαύρωσης της κομμουνιστικής ιδεολογίας και πρακτικής, με στόχο να διαμορφωθεί μια λαθεμένη αντίληψη στη συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο και ειδικά στη νεολαία. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μέθοδος του Γκαίμπελς, του απίστευτου ψέματος, της αντικατάστασης της αλήθειας από το ψέμα. Οι συγγραφείς της καταδίκης του κομμουνισμού υπολογίζουν στην τεράστια δύναμη των ελεγχόμενων και πανίσχυρων ΜΜΕ, μέσα από τα οποία θα εξαπολυθεί μια τεράστια σε μέγεθος προπαγανδιστική επίθεση κατά του κομμουνισμού και των δυνάμεων του σοσιαλισμού, στη βάση του παραπάνω ντοκουμέντου της ΚΣΕ.

Το κάλεσμα προς τα ΚΚ να παραιτηθούν από την ιδεολογία τους και το σοβιετικό παρελθόν τους είναι αθεμελίωτη κι απαράδεκτη. Η ΚΕ του ΕΚΚΓ εκφράζει την αποφασιστική αντίθεσή της στο προβοκατόρικο σχέδιο απόφασης της ΚΣΕ.

Το ΕΚΚΓ είναι συνεχιστής των ηρωικών παραδόσεων του ΚΚ Γεωργίας και του ΚΚΣΕ και επιβεβαιώνει την πίστη του στην ιδεολογία του κομμουνισμού. Το ΕΚΚΓ θα συνεχίσει και στο μέλλον τον αγώνα του για την αποκατάσταση του σοσιαλισμού και της λαϊκής εξουσίας στη Γεωργία!

Η ΚΕ του ΕΚΚΓ καλεί την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να εμποδίσει την έγκριση αυτής της αισχρής πρωτοβουλίας και να μην επιτρέψει την έγκριση του σχεδίου απόφασης.

Ντροπή στους συγγραφείς του σχεδίου απόφασης, που καταδικάζει την κομμουνιστική ιδεολογία!»


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ