Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Εντολοδόχοι της CIA

Κατά παραγγελία της CIA, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε νέα «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση, αυτή τη φορά στον Ασπρόπυργο και το Νέο Κόσμο, με θύματα και πάλι Πακιστανούς οικονομικούς μετανάστες. Η αποκάλυψη της υπόθεσης ήρθε να επικυρώσει το συμπέρασμα ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε ξέφραγο αμπέλι για τις μυστικές υπηρεσίες και τους πράκτορές τους, οι οποίοι στο όνομα της «τρομοκρατίας» συλλαμβάνουν όποιον θέλουν, τον ανακρίνουν με όποιον τρόπο θέλουν, τον μεταφέρουν όπου θέλουν, μπορεί και να τον εξαφανίσουν άμα θέλουν.

Ετσι διαμορφώνεται το ιδιότυπο παγκόσμιο καθεστώς «στρατιωτικού νόμου», όπου η «τρομοκρατία» γίνεται το πρόσχημα για την κατάργηση των θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών και τη συστηματική παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων. Θεμέλια αυτού του συστήματος αποτελούν οι «τρομονόμοι» που ψηφίστηκαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και οι «τρομοσυμφωνίες» που συνομολογήθηκαν μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση η οποία στην περίπτωση του περασμένου καλοκαιριού, με την απαγωγή και την ανάκριση Πακιστανών, λειτούργησε σαν παράρτημα των βρετανικών υπηρεσιών, στη δεύτερη περίπτωση εμφανίστηκε ως εντολοδόχος της CIA. Καθόλου δε διαφοροποιεί τη μια από την άλλη υπόθεση το γεγονός ότι στην πρώτη ενεπλάκησαν οι πράκτορες της ΕΥΠ, ενώ στη δεύτερη η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σημασία της τελευταίας επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι οι διαδικασίες ήταν «νομότυπες». Στην ίδια γραμμή και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ελέγχει την κυβέρνηση για το αν κινήθηκε ή όχι στο πλαίσιο των νόμων. Και οι δύο γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι «τρομονόμοι» και οι «τρομοσυμφωνίες», που ψήφισαν και υπέγραψαν, προσφέρουν «νομιμοποίηση» στην παραβίαση των στοιχειωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποβαθμιστεί το θέμα επειδή αφορά σε οικονομικούς μετανάστες, γιατί πολύ εύκολα στη θέση του θύματος μπορούν να βρεθούν και οι Ελληνες πολίτες, αρκεί να βρεθούν στο στόχαστρο των υπηρεσιών, ελληνικών και ξένων.

Ο ελληνικός λαός με αποφασιστικότητα πρέπει να καταδικάσει τόσο την άκρως επικίνδυνη δράση και συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και των επίσημων αρχών ασφαλείας, όσο και τη μυστική συνεργασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπέρ των αντιδημοκρατικών - τρομοκρατικών μέτρων που περιλαμβάνουν και μυστικές συμφωνίες της ΕΕ με τις ΗΠΑ. Η κατάργηση των παραπάνω συμφωνιών είναι η πρώτη και σημαντική προϋπόθεση για την προστασία των δημοκρατικών ελευθεριών, η παραβίαση των οποίων είναι συστατικό της μεγάλης επίθεσης του κεφαλαίου και της κυβέρνησης κατά των εργαζομένων.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ