Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Eurokinissi

Ενας ουσιαστικός θεσμός, εκ των ων ουκ άνευ, για τη λειτουργία της δημοκρατίας είναι η ύπαρξη κομματικών οργανισμών, λειτουργούντων εντός των πλαισίων που το Σύνταγμα ορίζει.

Το σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διάλυση των «κομμουνιστικών ολοκληρωτικών συστημάτων» έρχεται σε αντίθεση, σε πλήρη αντίθεση, με τις αρχές της δημοκρατίας που διέπουν το δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό εδώ και αιώνες.

Οι Ευρωπαίοι πολίτες είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις απόψεις τους, να διατυπώνουν τα διανοήματά τους, να έχουν την ιδεολογία τους και αναλόγως και μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών να εκλέγουν αυτούς που τους εκφράζουν περισσότερο ιδεολογικά, με βάση τη φιλοσοφία και την κοσμοθεωρία τους.

Σαφώς είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους απαγορεύσεις λειτουργίας κομμάτων, σε κάθε είδους φίμωση της ελεύθερης έκφρασης. Αλλωστε, για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία χύθηκε πολύ αίμα και δεν μπορεί κανείς να βρίσκει ή εφευρίσκει κριτήρια για το ποιοι είναι δημοκράτες και με βάση αυτό να προχωρεί σε απαγορεύσεις λειτουργίας των κομμάτων.

Ο λαός μόνο δικαιούται να κρίνει, μέσω της ψήφου του, και να απορρίψει τα κόμματα που κατά τη γνώμη του διέπονται ή μη από αρχές δημοκρατικές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ