Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2005 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ομολογίες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Το κράτος το φιλελεύθερο, το δυτικοευρωπαϊκό, δεν μπορεί να εγγυηθεί την εργασία για όλους τους πολίτες. Αυτό είναι κανόνας, είτε μας αρέσει είτε όχι». Το είπε ο γγ του υπουργείου Απασχόλησης Δ. Κοντός, προσπαθώντας να πείσει τους απολυμένους των «Κλωστηρίων Νάουσας» πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, στο πλαίσιο της γενικότερης κατάστασης, για να αντιμετωπίσει τη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία.

«Ξέχασε», όμως, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τις πολιτικές τους, όπως και οι αντίστοιχες ευρωενωσιακές λογικές και «ευρωμονόδρομοι», με τις κάθε λογής «απελευθερώσεις» και αντεργατικές διαρθρωτικές αλλαγές, έχουν δημιουργήσει τη σημερινή κατάσταση. «Ξέχασε» ακόμη ότι το ίδιο «κράτος, το φιλελεύθερο, το δυτικοευρωπαϊκό», που δεν μπορεί να εγγυηθεί την εργασία για όλους τους πολίτες, εγγυάται και με το παραπάνω την υψηλή και προκλητική κερδοφορία και συσσώρευση πλούτου από τις πολυεθνικές και τους κεφαλαιοκράτες.

Εστω κι έτσι, όμως, ο γγ του υπουργείου Απασχόλησης ομολόγησε αυτό που φωνάζει χρόνια τώρα το ΚΚΕ. Το παραμικρό δεν έχουν πλέον να περιμένουν οι εργαζόμενοι και ο λαός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, την αντιλαϊκή πολιτική και το κράτος τους. Ο μαζικός και οριστικός απεγκλωβισμός τους και η οικοδόμηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, είναι η μόνη διέξοδος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ