Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκορύφωμα της υποκρισίας με τους μετανάστες

Οι δικηγόροι έπαιρναν περισσότερα (!) ισχυρίζεται η κυβέρνηση

Το αποκορύφωμα της χτεσινής δικομματικής υποκρισίας ήταν με τους μετανάστες.

Για την απόκτηση της πράσινης κάρτας απαιτείται πιστοποιητικό υγείας για το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ καθιέρωσε χαράτσι 10 ευρώ - απ' τα οποία 5 ευρώ θα είναι για τις εξετάσεις και 5 ευρώ αμοιβές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε χαράτσι τα 10 ευρώ, ξεχνώντας τις εγκυκλίους επί υπουργίας Αλ. Παπαδόπουλου το 2000 που έστελνε τους αστυνομικούς στα νοσοκομεία να συλλάβουν τους παράνομους μετανάστες, ενώ καθιέρωνε προπληρωμή κατά 50% του προϋπολογιζόμενου κόστους.

Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα, ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστήριξε ότι η επιβολή των 10 ευρώ είναι κυβερνητική πολιτική και ότι επιβλήθηκε γιατί πουθενά στην Ευρώπη δε χορηγείται δωρεάν η πράσινη κάρτα. Και παλιότερα επί ΠΑΣΟΚ - είπε ο υπουργός Υγείας - το κράτος υποσχέθηκε ότι θα καλύψει τα έξοδα των μεταναστών για εξετάσεις και δεν έφτασαν ποτέ στα νοσοκομεία τα δύο δισ. δραχμές που κόστισαν οι εξετάσεις.

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε προκλητικά ότι οι δικηγόροι που έβγαζαν τα πιστοποιητικά υγείας στους μετανάστες τους έπαιρναν εκβιαστικά περισσότερα και έφτασε στο σημείο να πει ότι με τα πέντε ευρώ θα πληρώσει τις υπερωρίες των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού για τις εξετάσεις των μεταναστών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ