Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΤΙΡΙΟ «ΣΑΡΙΔΗ»
Δεν το δίνει στο Πάντειο η κυβέρνηση

Τα αιτήματα της πανεπιστημιακής κοινότητας μετέφερε στη Βουλή ο Δ. Τσιόγκας

Την ώρα που σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα του Παντείου Πανεπιστημίου αντιδρά και συμφωνούν μαζί τους και οι εργαζόμενοι στη γραμματεία Τύπου, η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της για τη μετεγκατάσταση της γραμματείας σε κτίριο («Σαρίδη») δίπλα από το Πάντειο, το οποίο διεκδικούσε για χρόνια το Πανεπιστήμιο.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Τσιόγκας, αλλά οι αρμόδιοι υφυπουργοί ισχυρίστηκαν ότι όλα «βαίνουν καλώς». Ο Θ. Ρουσόπουλος ισχυρίστηκε ότι με τη μετεγκατάσταση δε θίγεται το πανεπιστημιακό άσυλο και είπε ότι δεν είναι ασύμβατη η γειτνίαση κρατικής υπηρεσίας και πανεπιστημίου. Σχετικά με τις καταγγελίες για τις κάμερες που υπάρχουν στο κτίριο, είπε ότι αυτές είναι ακίνητες και στραμμένες στο εσωτερικό του προαυλίου, ενώ για την ύπαρξη των αστυνομικών επικαλέστηκε την ανάγκη προστασίας της δημόσιας περιουσίας. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος είπε ότι για το χρονικό διάστημα 2005 - 2008 έχουν εγκριθεί κονδύλια 16 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του κτιριακού προβλήματος του Παντείου.

Ο Δ. Τσιόγκας στην παρέμβασή του είπε ότι όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα του Παντείου διεκδικεί το κτίριο επί πολλά χρόνια, αφού στενάζουν από την έλλειψη της υποδομής. Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι ακόμα και 250 φοιτητές στοιβάζονται σε αίθουσες 50 ατόμων, δεν υπάρχει φοιτητική εστία και μαθήματα γίνονται ακόμα και μέχρι τις δέκα το βράδυ. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι καθημερινά υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ δίπλα ακριβώς από το Πανεπιστήμιο, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο το πανεπιστημιακό άσυλο. Ζήτησε δε την αξιοποίηση κάποιων από τα Ολυμπιακά Ακίνητα. προκειμένου να στεγαστεί η γραμματεία Τύπου και να δοθεί το κτίριο «Σαρίδη» στο Πάντειο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πόδι η ακαδημαϊκή κοινότητα(2005-11-01 00:00:00.0)
Απαιτεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα(2003-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ