Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Μαύρα γένια» δε σημαίνει πάντα επαναστάτης...

Του Κώστα Μητρόπουλου από τα ΝΕΑ
Του Κώστα Μητρόπουλου από τα ΝΕΑ
Εδώ και μέρες η Αστυνομία ορίζει - μέσα από τα «νον πέιπερ» που μοιράζει και αναπαράγουν με καρμπόν διάφοροι αστυνομικοί συντάκτες - το πλαίσιο με το οποίο «πρέπει» να διαδηλώσουν οι «αναρχικοί» υπάλληλοί της, ώστε να γίνει πιστευτό το δίκιο του «αγώνα» τους. Προχτές, η Αστυνομία - αδιάφορο ποια ακριβώς υπηρεσία της - «δημοσιοποίησε» και την ομάδα γύρω από την οποία «πρέπει» να συσπειρωθεί όποιος ξέμπαρκος δεν έχει πάρει το μήνυμα από τα κατάλληλα κανάλια.

Αφησε καλή μαγιά ο ...Σύρος.

Είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνοι αξιώνουν να μη φτάνει η πορεία στην πρεσβεία τους, όπως γνωστό είναι ότι η Αστυνομία κάνει πάντα ό,τι απαιτείται για να συκοφαντηθεί αυτή η πορεία, στην καλύτερη των περιπτώσεων να αντιμετωπίζετε από τα λαϊκά στρώματα σαν μια πορεία - κίνδυνος.

Καλού κακού ας έχουν γνώση οι φύλακες, όσο οι μπάτσοι δεν μαζεύουν τα τσογλάνια τους. Ειδικά όταν πλέον δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αυταπάτη όταν ένστολοι μπάτσοι - φουσκωτοί στα νυχτομάγαζα εκτός βάρδιας - παριστάνουν πως «πολεμούν» με τους ασφαλίτες τους - ναι, αυτούς τους ίδιους που ξανά και ξανά έχουν καταγγελθεί ότι διακινούν την ηρωίνη στα ίδια νυχτομάγαζα.

Ενα να είναι καθαρό: Κάθε μισθοφόρος και η αποστολή του. Αρα και οι συνέπειές της. Είτε αυτή αφορά δράση στο κέντρο της Αθήνας, είτε στην Καμπούλ. Δηλαδή, πώς ήθελαν να τους αντιμετωπίζουν οι Αφγανοί; Ως ελευθερωτές; Αφού είναι στρατός κατοχής και μόνο. Κι ακόμα χειρότερα, είναι μισθοφόροι!

Αυταπάτες μπορούσαν να έχουν, ως τώρα, όσοι σ' ένα φιλολογικό επίπεδο δέχονταν ότι υπάρχει ένα «λιγότερο κακό», στο όνομα του οποίου δέχονταν διάφορες παραβιάσεις δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Στη Γαλλία, όμως, ήδη οι αρχικά 12 μέρες εφαρμογής του στρατιωτικού νόμου μετατράπηκαν σε τρίμηνη παράταση. Που σημαίνει τρεις ολόκληροι μήνες εκπαίδευση του πληθυσμού στην απαγόρευση. Να το θεωρήσουμε κι αυτό ένα ακόμα «κοινοτικό κεκτημένο»;

Ασχετο: Είναι άλλο το δικαίωμά σου να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα γκαιμπελισμό κι άλλο η πρόκληση της νοημοσύνης όταν την επίθεση που σου γίνεται τη χρησιμοποιείς σαν κολυμπήθρα για να βγεις και αθώα περιστερά. Εκτός κι αν θεωρήσουμε τη μόνιμη και σταθερή διαβολή, συκοφάντηση και προβοκάρισμα του ΚΚΕ, μέσα από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» ως ...προσφορά στον αντιεξουσιαστικό αγώνα... Είπαμε: κάθε προϊόν δικαιούται τη διαφήμισή του, αλλά δικαίωμα και του καταναλωτή είναι να ελέγχει την ούγια.

Μην αρχίσουμε τώρα να θυμούμαστε κάτι καταγγελίες Κακαουνάκη για φορτία και βαπόρια... Ηρεμα. Υπερασπίστε το μαγαζί που σας ταΐζει, αλλά δεν είναι και το... Κούγκι!

Αλλωστε, δημιουργήματα της ίδιας «συνταγής» είναι και οι «μαυρότρυπες» και οι «ζούγκλες».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ