Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΙΝΔΙΑ
Δακρυγόνα κατά σεισμοπαθών

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ-ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και πυρά στον αέρα χρησιμοποίησαν χτες οι αρχές στο Πακιστάν για να διαλύσουν εκατοντάδες χωρικούς οι οποίοι επιχείρησαν να πλησιάσουν συνοριακό πέρασμα με την Ινδία στο Κασμίρ, που άνοιξε για να διευκολύνει την παροχή βοήθειας στα θύματα του σεισμού της 8ης του Οκτώβρη. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στα επεισόδια, που έγιναν μετά από τελετή στην οποία παρέστησαν αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Οι ισχυροί μετασεισμοί στο μεταξύ συνεχίζονται στο Πακιστάν, με άλλο ένα σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ να σημειώνεται στο Κασμίρ την Κυριακή. Ο απολογισμός παρέμενε στους 73.000 νεκρούς στο Πακιστάν και τουλάχιστον 1.300 στην Ινδία.

  • Επτά άνθρωποι που φέρεται να ανήκαν σε εξτρεμιστική οργάνωση, περιλαμβανομένων δύο γυναικών, σκοτώθηκαν το Σάββατο σε έκρηξη που σημειώθηκε στην περιοχή του Βόρειου Ουαζιριστάν του Πακιστάν, που γειτνιάζει με το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, υποστράτηγος Σαουκάτ Σουλτάν
  • Συνεχίστηκαν χτες οι διαδηλώσεις από το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) εναντίον των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων Ινδίας-ΗΠΑ σε πολλές βάσεις.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ