Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Κορυφώνονται οι συγκρούσεις για την 5μελή επιτροπή

Ανοιξαν χτες οι φάκελοι των προσφορών που κατέθεσαν οι πέντε υποψήφιες κοινοπραξίες, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τη ραδιοτηλεοπτική μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που διενεργεί η Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ) «Αθήνα 2004 ΑΕ». Οι κοινοπραξίες που θα επιλεγούν (σ.σ. μπορεί να επιλεγούν για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και οι πέντε) θα υποβάλλουν μέσα στον Ιούνη την οικονομική τους προσφορά . Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλη, με την επιλογή μίας εκ των πέντε. Οι προσφορές που έχουν κατατεθεί είναι από: το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, το ιταλικό δίκτυο RAI, την εταιρία του Μ. Ρομέρο ISB, μία γερμανική εταιρία και τη γαλλική κοινοπραξία TVRS.

Με αφορμή κάποια διαδικαστικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο διαγωνισμό, ήταν ιδιαίτερα έντονη χτες η φημολογία ότι απομακρύνεται από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» ο Κ. Μπακούρης. Συγκεκριμένα, στον διευθύνοντα σύμβουλο «χρεώνεται» το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα - σε προκαθορισμένη ημερομηνία - δεν κλήθηκαν να παρευρεθούν στο άνοιγμα των φακέλων οι εκπρόσωποι των υποψηφίων. Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Γ. Αγγελοπούλου ζήτησε εξηγήσεις από τον Κ. Μπακούρη.

Το βέβαιο είναι ότι κορυφώνεται η σύγκρουση συμφερόντων, ενόψει της συγκρότησης της πενταμελούς επιτροπής (θα έχει υπερεξουσίες) του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «Αθήνα 2004», η σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τις 12 του Ιούνη.

Στελέχη, που πρόσκεινται στην πρόεδρο της «Αθήνα 2004», διέρρεαν χτες ότι «πριονίζεται σιγά - σιγά η καρέκλα του Μπακούρη». Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι το θέμα Μπακούρη «θα λυθεί, αλλά όχι άμεσα»...

Στο μεταξύ, βαρύτατες καταγγελίες κατά της ΔΟΕ και εμμέσως κατά της Γ. Αγγελοπούλου εξαπέλυσε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, Κ. Σοφούλης. «Η Γ. Αγγελοπούλου επιβλήθηκε στην κυβέρνηση από τους κύκλους της ΔΟΕ που είναι φορείς πολιτικής και οικονομικής διαφθοράς», σημειώνει ο Κ. Σοφούλης και κάνει λόγο για «τεράστια οικονομικά συμφέροντα» στο «σκοτεινό κόσμο» - όπως τον χαρακτηρίζει - της ΔΟΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κορυφώνεται η σύγκρουση για τα ραδιοτηλεοπτικά(30/5/2000)
Ζητούνται πρόσωπα για το ...«ευέλικτο σχήμα»(25/5/2000)
Χαμόγελα και φιλοφρονήσεις τώρα από τη ΔΟΕ(12/5/2000)
Υποβλήθηκαν 29 προσφορές(18/4/2000)
«Εξετάσεις» στη ΔΟΕ έδωσε η «Αθήνα 2004»(17/2/2000)
Διεθνής διαγωνισμός για τη μετάδοση της Ολυμπιάδας(9/2/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org