Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 49
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απλήρωτοι τη νύχτα

Σε εγρήγορση καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), μετά τη διαπίστωση ότι επιχειρείται η καταστρατήγηση της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας και η αλλοίωση μιας σειράς άλλων κατακτήσεων. Η ΠΟΑΣΥ, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και των πρωτοβάθμιων ενώσεων, ενημέρωσε την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις μέσα στον Ιούλη, αν αθετήσει τη δέσμευσή του και τεθεί οροφή στο ύψος της αποζημίωσης για τη νυχτερινή εργασία των αστυνομικών.

Η Ομοσπονδία καλεί, επίσης, το υπουργείο να ελέγξει την εφαρμογή του αστυνομικού ωραρίου και να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις, χωρίς να επιβαρυνθούν οι παλιοί αστυνομικοί. Ζητά να δοθεί επίδομα πρακτικής εκπαίδευσης στους δόκιμους, να υπάρξει μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων εργασίας και να μπει τάξη στις πεζές περιπολίες, για να μην κινδυνεύει η ζωή των αστυνομικών. Σε ό,τι αφορά τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, η ΠΟΑΣΥ ζήτησε από το υπουργείο να ενημερωθεί για το νέο έντυπο των ταυτοτήτων, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αμφιβολίες από τους υπαλλήλους.

Τέλος, ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος, αποφασίστηκε να υπάρξει πρόταση για τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών (π.χ. δικαίωμα απεργίας) και για άλλα θέματα που άπτονται της αστυνομικής υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ