Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 51
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχισαν οι διαγραφές στη λίστα των ολυμπιακών έργων

«Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις», η κυβέρνηση με δηλώσεις δύο από τους συναρμόδιους υπουργούς άρχισε τις... εκπτώσεις στο πρόγραμμα των έργων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004!

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Πολιτισμού Θ. Πάγκαλος δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους ότι μια σειρά από έργα, όπως ο προαστιακός σιδηρόδρομος και ο οδικός κυκλικός δακτύλιος δεν πρόκειται να είναι έτοιμα μέχρι το 2004, διότι - όπως υποστήριξε - δεν ήταν προγραμματισμένο να τελειώσουν. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τα βασικά υποχρεωτικά ολυμπιακά έργα η κυβέρνηση θα προφτάσει να τα κατασκευάσει πριν την έναρξη των αγώνων, αφήνοντας όμως κάποιες διάχυτες αμφιβολίες, ακόμη και γι' αυτό: «Εγώ πιστεύω - δήλωσε σε συνέντευξή του στην "Απογευματινή" - ότι πρέπει να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε τα υποχρεωτικά έργα, ώστε η Ολυμπιάδα να είναι αξιοπρεπής και να επιτύχουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υποδομές που θα αλλάξουν τη ζωή μέσα στην Αθήνα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ο οποίος, εκτός των δύο έργων που προαναφέρθηκαν, συμπεριέλαβε σ' αυτά που δε θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2004 - παρά μόνο τμήματά τους - τις επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το... ξεσκαρτάρισμα του πακέτου των έργων υποδομής για την Ολυμπιάδα θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το κόστος φαίνεται να ξεπερνά και τις πιο «αισιόδοξες» κυβερνητικές προβλέψεις, οι οποίες το ανέβαζαν στα 2 τρισ. δρχ., αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Επειδή η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους να δελεάσει ιδιώτες εργολάβους και τράπεζες να αναλάβουν πολλά από τα έργα αυτά που θα μείνουν «πίσω» με το σύστημα της ληστρικής συγχρηματοδότησης. Το θέμα όμως είναι ότι όσο κι αν η κυβέρνηση προσφέρει μέχρι τώρα «γην και ύδωρ», αυτοί ζητούν ακόμη περισσότερα...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ