Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Χυδαίοι υπερασπιστές της κυβερνητικής πολιτικής

Οχι μόνο αρνήθηκαν να υπογράψουν σε αρκετά διοικητικά συμβούλια (ΔΣ) φοιτητικών συλλόγων το κείμενο αλληλεγγύης στους μαθητές, που καταδικάστηκαν πρόσφατα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών γιατί αγωνίζονταν για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, αλλά και οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν σε κάθε περίπτωση είναι ενδεικτικές των αντιλήψεων που κουβαλούν και πλασάρουν στη νεολαία. Αναφερόμαστε στις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, που μαζί με τα παρακλάδια τους βρίσκονται σταθερά στην απέναντι όχθη από αυτή των αγώνων των μαθητών, των φοιτητών και του λαού.

Στο ΔΣ της Νομικής σχολής - των αυριανών δικηγόρων δηλαδή - είπαν: «θέλουμε να δούμε το κατηγορητήριο, γιατί οι συγκεκριμένοι μαθητές μπορεί και να βίασαν συμμαθήτριές τους στις κινητοποιήσεις». Λες και δε γνωρίζουν ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ποινικοποιούνται οι ίδιοι οι αγώνες και ότι με βάση αυτή οδηγήθηκαν σε δίκη οι τέσσερις μαθητές... Ομως, το θέμα δεν είναι οι γνώσεις των στελεχών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, αλλά η επιλογή τους να μην υπερασπιστούν τους νέους που αγωνίζονται. Με το παράδειγμά τους έδειξαν και τι σόι απόφοιτους θέλει η πολιτική που υπηρετούν: δικηγόρους που θα στρέφονται ενάντια στον «εχθρό λαό» και θα υπερασπίζονται αντιλαϊκά μέτρα ακόμη και με... ποταπά επιχειρήματα. Αυτοί θα είναι οι άξιοι δικηγόροι των επιχειρήσεων και τους κεφαλαίου, της αυριανής «Ρικομέξ», του «Σαμίνα», της «Helios»...

Αποκαλυπτικοί και οι συνάδελφοί τους στο Οικονομικό της Νομικής, που για να μην υπογράψουν το κείμενο αλληλεγγύης στους τέσσερις νέους, ξεστόμισαν με αφελή ειλικρίνεια: «Να καταδικάσουμε το γεγονός και όχι τον ένοχο»! Δηλαδή, να καταδικάσουμε την απόφαση του δικαστηρίου, όχι όμως και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που θεσμοθετούν και ευλογούν την ποινικοποίηση των αγώνων.

Κι επειδή αντίστοιχη ήταν η λογική τους και στη Νοσηλευτική, η ΠΚΣ κατήγγειλε τη ΔΑΠ και τη στάση της στο ΔΣ και η απάντηση της κυβερνητικής παράταξης ήταν... απειλές ότι θα στείλει την ΠΚΣ στο πειθαρχικό!

Και με το μαστίγιο και με το καρότο, η κατάληξη είναι: χυδαία υπεράσπιση της κυβερνητικής πολιτικής.


Μ. Σ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org