Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ - ΤΕΙ
Να αποσυρθεί το αντικομμουνιστικό σύγγραμμα

Εντονη η αντίδραση των σπουδαστών

Η «άσκηση» με την οποία οι σπουδαστές καλούνται να βρουν τις πιθανότητες να γίνει «δημοκρατική» η Κούβα, αν πεθάνει ο Κάστρο!
Η «άσκηση» με την οποία οι σπουδαστές καλούνται να βρουν τις πιθανότητες να γίνει «δημοκρατική» η Κούβα, αν πεθάνει ο Κάστρο!
Σάλο έχει προκαλέσει η χτεσινή αποκάλυψη του «Ρ» ότι στο Τμήμα του Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Πάτρας ζητείται, υπό μορφή άσκησης, από τους σπουδαστές να προβλέψουν ανάλογα με την επιδείνωση της υγείας του Φιντέλ Κάστρο την πιθανότητα «δημοκρατικής μεταρρύθμισης» στην Κούβα, θεωρώντας ως αυτονόητο πως ο Κουβανός ηγέτης είναι δικτάτορας και το σύστημα διακυβέρνησης αυταρχικό!

Στο ΤΕΙ της Πάτρας έντονες ήταν και οι αντιδράσεις από την πλευρά των σπουδαστών, που ανέδειξαν το ζήτημα στις σχολές, διακίνησαν το «Ρ», τοιχοκόλλησαν σε όλες τις αίθουσες σχολών το αποκαλυπτικό κείμενο. Παράλληλα, σήμερα έχει προγραμματιστεί να δοθεί συνέχεια στο θέμα, όπου μέλη και φίλοι της ΠΚΣ θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στον προϊστάμενο του συγκεκριμένου Τμήματος, αναπληρωτή καθηγητή Ιωάννη Μητρόπουλο, ο οποίος υπογράφει και την «επιστημονική» επιμέλεια του εν λόγω βιβλίου, όσο και στον πρόεδρο του ΤΕΙ, Γιάννη Γεωργόπουλο.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Δημήτρης Μπακάλης, σπουδαστής στα ΤΕΙ και μέλος του ΔΣ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, αφού επισήμανε πως «αυτό το περιστατικό καταδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια της άρχουσας τάξης και μέσω της Παιδείας να παρέμβει με κάθε τρόπο στη συνείδηση της νεολαίας και να την απονευρώσει από οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης του καπιταλιστικού συστήματος», τόνισε: «Το αίτημά μας είναι ένα και μοναδικό. Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το κατάπτυστο βιβλίο. Δε θα σταματήσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι αυτό το αντιεπιστημονικό έκτρωμα να πάψει να διδάσκεται σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική βαθμίδα».

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει τίτλο «Ορθολογική Λήψη Αποφάσεων» με συγγραφέα τον Αμερικανό επίκουρο καθηγητή Andrew Lang Golub, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως αναλυτής στις εταιρίες AT&T, Eastman Kodak, Exxon καθώς και στο υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Ο καημός του ...προφανής και αποκαλυπτικός: «Το μέλλον της Κούβας μοιάζει να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Φιντέλ Κάστρο, ένα χαρισματικό ηγέτη που κυβερνά τη χώρα από το 1959. Γερνάει όμως. Θα πρέπει τελικά να εγκαταλείψει το πόστο του, ίσως και λόγω της επιδείνωσης της υγείας του. Ετσι, η πιθανότητα δημοκρατικής μεταρρύθμισης στην Κούβα εξαρτάται από την υγεία του Κάστρο...». Ο αξιότιμος κ. καθηγητής μόνο τον τρόπο επιδείνωσης της ...υγείας (βλέπε δολοφονία) του Κάστρο δεν υπέδειξε.

Το ζήτημα που ανακύπτει από αυτή τη χοντροκομμένη και άθλια προπαγάνδα σε βάρος ενός λαού και του ηγέτη του είναι ότι προωθείται - για λογαριασμό των ΗΠΑ - και διδάσκεται από καθηγητές Πανεπιστημίου, με τις ευλογίες του υπουργείου Παιδείας, μέσα στα σχολεία και στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας! Και σε αυτό το σημείο, η ευθύνη του υπουργείου Παιδείας είναι τεράστια όταν επιτρέπει να διδάσκονται τέτοια αντιεπιστημονικά ανοσιουργήματα που καμιά σχέση δεν έχουν με την εκπαίδευση και την επιστήμη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ