Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005 - αριθ. φύλλου: 9290

ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ με τη βούλα της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Επικίνδυνο μονοπάτι για την επιστήμη και την έρευνα η χρηματοδότηση από τις μεγάλες επιχειρήσεις

Οταν οι πολυεθνικές εταιρίες εισχωρούν μέσα σε σχολεία και πανεπιστήμια, όταν χρηματοδοτούν και παραγγέλνουν επιστημονικές έρευνες - προφανώς, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους - τότε τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα, όχι μόνο για την εκπαίδευση των παιδιών του λαού, αλλά, γενικότερα, για όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Αυτή η διαπίστωση επιβεβαιώνεται από τη σημερινή αποκάλυψη του «Ρ». Μια φαινομενικά αθώα πανεπιστημιακή έρευνα - με αντικείμενο τη διατροφή στην παιδική ηλικία - από αυτές που όχι μόνο μπορούν, αλλά επιβάλλεται να γίνονται με ευθύνη του κράτους, για να εξασφαλίζεται η υγεία του λαού, πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τη γνωστή πολυεθνική «Coca-Cola»! Παράλληλα, για τις ανάγκες της έρευνας θα συγκεντρωθεί γενετικό υλικό χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, προκαλώντας ερωτήματα για το ποιος θα έχει πρόσβαση σε αυτό και ποια θα είναι η τελική τύχη του, με ενδεχόμενη χρήση του με σκοπό το κέρδος. Γεγονός, το οποίο βάζει την επιτακτική ανάγκη της αποφασιστικής παρέμβασης του λαϊκού κινήματος.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Απειλή για τη δημόσια υγεία

Σ' ένα εφιαλτικό τοπίο έχει μετατραπεί, πλέον, η υπερκορεσμένη χωματερή των Ανω Λιοσίων, ύστερα και από την απόφαση της κυβέρνησης για την περιβόητη εδαφοποίηση της λυματολάσπης της Ψυττάλειας. Οι κίνδυνοι για το περιβάλλον, αλλά και για την υγεία κατοίκων και εργαζομένων είναι πλέον ορατοί, ενώ το τελευταίο πια «κύτταρο» του ΧΥΤΑ, μόλις επαρκεί για δύο ακόμη μήνες!

Για το τραγικό αυτό αδιέξοδο, σοβαρές είναι οι ευθύνες των κυβερνήσεων της τελευταίας 15ετίας, αλλά και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπου κυριαρχούν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια έχει καταθέσει δέσμη προτάσεων, για την επίλυση του προβλήματος.


ΣΕΛ.  20   -   21


ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι

Την υποκρισία, τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΠΑΣΟΚ, στο θέμα της διαφθοράς, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του Αδάμ Ρεγκούζα


ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ «ΣΕΞ ΦΟΡΜ»
Επιμένουν αγωνιστικά

Νέα πορεία πραγματοποίησαν χτες οι εργάτριες της «ΣΕΞ ΦΟΡΜ», υποχρεώνοντας τον υφυπουργό Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτο, να δεσμευτεί στη χορήγηση επιδόματος από τη Δευτέρα


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ