Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΕΠ
Θεσμοθετείται η επιλογή των «ημετέρων»

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έκανε σημαία τις διακηρύξεις περί «διαφάνειας», προχωρούσε βήμα το βήμα σε μέτρα που θεσμοθετούν τις προσλήψεις των «δικών της παιδιών». Ενα τέτοιο βήμα, που αφορά τις διαδικασίες επιλογής εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των Γραφείων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ), καταγγέλλουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης, Γιώργος Χουρμουζιάδης και Γιάννης Πατσιλινάκος, με την Ερώτησή τους στην υπουργό Παιδείας, που κατέθεσαν στη Βουλή.

Οπως εξηγούν στο κείμενο της Ερώτησης, «μέχρι σήμερα η επιλογή εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των Γραφείων ΣΕΠ γινόταν με προσμέτρηση των μορίων που προέρχονται από τα αντικειμενικά κριτήρια και αυτών της συνέντευξης. Μέθοδος, βέβαια, που σε καμιά περίπτωση δεν εξασφάλιζε την αντικειμενικότητα και γι' αυτό είχε καταγγελθεί ως διαδικασία επιλογής των "ημετέρων".

Η κυβέρνηση, με την υπ' αριθμ. 805020/Γ7/30-8-05 Υπουργική Απόφαση, τροποποιεί τα κριτήρια επιλογής και ορίζει πως αυτή θα γίνεται μετά από συνέντευξη, αφού λαμβάνονται υπόψη κι απλώς συνεκτιμώνται τα αντικειμενικά κριτήρια, χωρίς μοριοδότησή τους και κατάταξη των ενδιαφερομένων σε πίνακα.

Είναι δεδομένο πως με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση καταργούνται τα όποια προσχήματα υπήρχαν στην προηγούμενη διαδικασία και η επιλογή των "ημετέρων" θεσμοθετείται απροκάλυπτα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό, εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση 100% αντικειμενικών και μετρήσιμων κριτηρίων για όλες τις επιλογές εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης ή θα συνεχιστεί η πεπατημένη της ημετεροκρατίας, που με συνέπεια ακολουθούν, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, όταν είναι στην κυβέρνηση και καταγγέλλουν όταν είναι στην αντιπολίτευση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ