Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟ ΑΧΑΪΑΣ ΑΧΤΙΔΑ ΑΕΙ - ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ
Συστηματική προσπάθεια για χειραγωγημένες συνειδήσεις

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Αχαΐας, Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ Πάτρας, αφού παραθέτει μια σειρά αποσπάσματα από το βιβλίο «Ορθολογική Λήψη Αποφάσεων», επισημαίνει: «Τέτοια μαθήματα διδάσκουν στους σπουδαστές στο ΤΕΙ Πάτρας. Αυτόν τον αντικομμουνισμό, made by CIA, εκπέμπει το συγκεκριμένο βιβλίο». Και συνεχίζει: «Επιβεβαιώνονται κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ:

  • Για τη συστηματική προσπάθεια της άρχουσας τάξης να κερδίσει τα μυαλά της νεολαίας, να τη χειραγωγήσει, να φτιάξει τρομοκρατημένες συνειδήσεις.
  • Για την επιχείρηση να δηλητηριαστούν οι νέοι από τον αντικομμουνισμό, τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλιστικό κοσμοπολιτισμό.
  • Για τα επικίνδυνα ιδεολογήματα που παράγονται, συντηρούνται και αναπαράγονται περί της ελευθερίας και της δημοκρατίας στον καπιταλισμό.
  • Ειδικά στην εκπαίδευση, η αστική τάξη, με πολιτικούς εκπροσώπους της τα φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα - και με πολιτικό δεκανίκι τον οπορτουνισμό, επιχειρεί να διαμορφώσει μια «κοσμοαντίληψη» αποδοχής του καπιταλισμού. Ενα μέσον είναι η διδασκαλία αντιδραστικών ανορθολογικών και ανοιχτά αντικομμουνιστικών αντιλήψεων και θεωριών».

Ακολούθως, υπογραμμίζει πως «η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί αν δεν υπάρξει αποφασιστική μαζική απάντηση» και καταλήγοντας τονίζει: «Καλούμε το λαό και τη νεολαία της Πάτρας να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα με αφορμή και αυτό το γεγονός. Να φύγουν μαζικά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις του συμβιβασμού. Να στηρίξουν ολόπλευρα το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για το Μέτωπο - και μόνο σε αυτήν - υπάρχει θέση για όλα τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, για ολόπλευρη μόρφωση, για να διδάσκεται η αλήθεια και να διαπαιδαγωγούνται ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Καλούμε την εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ και όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Πάτρας, τη νεολαία, και την εργατική τάξη της πόλης, να καταδικάσουν το γεγονός και να απαιτήσουν μαζί μας την άμεση απόσυρση του αισχρού αντικουβανικού συγγράμματος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org