Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Διαδοχικές συναντήσεις ενόψει ΔΕΘ

Συζητιέται το δεύτερο κύμα αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων»

Το βήμα της ΔΕΘ θα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, για να εξαγγείλει το δεύτερο κύμα των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» της κυβέρνησης.

Οι χτεσινές διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού, με υπουργούς της κυβέρνησής του και τον γραμματέα της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, έγιναν προκειμένου να προετοιμαστεί και να διαμορφωθεί το σύνολο των εξαγγελιών του Κ. Καραμανλή στη ΔΕΘ.

Η συνέχιση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, θα βρεθεί στο επίκεντρο των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων στη Θεσσαλονίκη. Με πρόσχημα την «εξυγίανσή» τους, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εξομοίωση των όρων απασχόλησης των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με αυτούς του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα, ο στόχος της κυβέρνησης, πίσω πάντα από τον τίτλο της «εξυγίανσης» των ΔΕΚΟ, είναι να προχωρήσει στο ξεπούλημά τους, σε «στρατηγικούς επενδυτές»...

Συγχρόνως, και σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη και εξετάζει να προχωρήσει σε νέο πακέτο φορολογικής επιδρομής το φθινόπωρο, προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της προς την ΕΕ για μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να κάνει πολιτικές αναφορές για «ήπια προσαρμογή».

Εξάλλου, αντικείμενο των χτεσινών κυβερνητικών συσκέψεων αποτέλεσαν και οι κινητοποιήσεις, που προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο Β. Μεϊμαράκης είχε συνεχόμενες συναντήσεις με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, προκειμένου οι τελευταίοι να πειστούν να μην πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2008-09-24 00:00:00.0)
Νέα αντιλαϊκά μέτωπα και κινήσεις «εκτόνωσης»(2008-09-18 00:00:00.0)
Ψήφος υπέρ των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων!(2006-10-16 00:00:00.0)
Διαμορφώνουν κλίμα αντιλαϊκής επίθεσης(2005-10-26 00:00:00.0)
Προάγγελος νέου αντιλαϊκού τυφώνα(2005-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ