Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θυμήθηκαν τη φοροδιαφυγή

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ηταν αναμενόμενο. Οσο η πολιτική που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση έχοντας σαν μπούσουλα τις αποφάσεις της Λισσαβόνας προκαλούν όλο και νέα αδιέξοδα στους περισσότερους δείκτες της οικονομίας, τόσο ήταν αναγκαίο να βρεθεί ο εχθρός. Και ο εχθρός βρέθηκε. Για όσους πονοκεφαλιάζουν σπεύδουμε να πούμε ότι εδώ και δύο εικοσιτετράωρα η κυβέρνηση της ΝΔ κατονομάζει ως τέτοιον τη ...φοροδιαφυγή. Μια πλευρά των δημοσιονομικών, στην οποία η κυβέρνηση Καραμανλή και το οικονομικό της επιτελείο δεν είχε αναφερθεί μέχρι στιγμής ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά.

Για εκείνους που τυχόν δε γνωρίζουν ή ξέχασαν υπενθυμίζουμε ότι η περιβόητη φοροδιαφυγή και η ανάγκη πάταξής της ήταν ένα μέτωπο που πρωτοάνοιξε η κυβέρνηση του άλλου Καραμανλή κατά τη δεκαετία του '70, την άρπαξαν και την έκαναν σημαία όλες οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και υποτίθεται ότι η δουλιά μπήκε σε κανάλι από τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Σημίτη.

Η κυβέρνηση μαζί με τις ευχές μας και για ...ανώτερα, καλό είναι να μην παριστάνει πως δεν κατανοεί ότι τα σημαντικότερα κονδύλια που διαφεύγουν των κρατικών εσόδων και άρα η σπουδαιότερη φοροδιαφυγή είναι, μαζί με την εν γένει ασυδοσία των μεγαλοεπιχειρηματιών, η συνεχής μείωση των συντελεστών φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ