Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Κούβα

Με επίσκεψη στη Βενεζουέλα συνεχίζει το ταξίδι της η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος στη Λατινική Αμερική

Με τη συνάντηση με τον Χουάν Φερνάντεζ, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κούβας, και την ολοκλήρωση των συνομιλιών με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Φερνάντο Ρεμίρεζ, μέλος του ΠΓ και υπεύθυνο για τις Διεθνείς Σχέσεις, και με άλλους κρατικούς και κομματικούς παράγοντες ολοκληρώθηκε η 2ήμερη παραμονή της αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα, στην Αβάνα.

Στις συνομιλίες οι Κουβανοί εκπρόσωποι εξέφρασαν τη μεγάλη εκτίμηση για τη δράση του ΚΚΕ, που βασισμένο στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού, είναι από τα «λίγα κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη που συνεχώς αυξάνει την επιρροή και το κύρος του», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν. Ευχαρίστησαν για τη σταθερή στάση αρχών αλληλεγγύης με τον αγώνα του λαού της Κούβας για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, για την αντιμετώπιση των ποικιλόμορφων επιθέσεων και της υπονομευτικής δράσης των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ, για τις πρωτοβουλίες του Κόμματος στην Ελλάδα, στο Ευρωκοινοβούλιο και στο διεθνές κίνημα για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών και την άρση του εμπάργκο, που έχουν επιβάλει για παραπάνω από 40 χρόνια οι ΗΠΑ.

Στις συνομιλίες συμφωνήθηκαν σειρά κοινών πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση του αντιιμπεριαλιστικού, του αντιπολεμικού και του ταξικού διεθνούς συνδικαλιστικού κινήματος.

Εμφαση δόθηκε στην παραπέρα ανάπτυξη των διεθνών συναντήσεων των κομμουνιστικών κομμάτων στην Αθήνα, σε νέες μορφές συντονισμού και κοινής δράσης, ενόψει και της επόμενης συνάντησης που θα γίνει το Νοέμβρη του 2005, στη δράση για την απόκρουση της αντικομμουνιστικής εκστρατείας.

Συζητήθηκαν, επίσης, μια σειρά από διμερείς και πολυμερείς πρωτοβουλίες σχετικά με τις εξελίξεις στην ΕΕ, όπως και η κοινή δράση των κομμουνιστικών κομμάτων, που υπερασπίζονται το σοσιαλισμό, τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία, τα κομμουνιστικά ιδανικά και αξίες.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ προσκάλεσε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Κούβας να επισκεφτεί το 2006 την Ελλάδα.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ συνεχίζει το ταξίδι της στη Λατινική Αμερική με την επίσκεψη στη Βενεζουέλα, που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 του Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ