Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
ΟΧΙ στις κάμερες παρακολούθησης

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τους δημότες της πόλης να μην επιτρέψουν τον περιορισμό των ελευθεριών τους

Σε κινητοποίηση ενάντια στα συστήματα παρακολούθησης, που στήνονται με διάφορα προσχήματα στη Λάρισα, καλεί η τοπική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη».

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της, μετά την ψήφιση του νόμου για τον ενταφιασμό του 8ωρου, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις σε Παιδεία και Υγεία, την «απελευθέρωση» του ωραρίου και τις αντιασφαλιστικές επιθέσεις που ετοιμάζονται για τις πρώην ΔΕΚΟ και τις τράπεζες, η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από το ΠΑΣΟΚ, παίρνει και μια σειρά μέτρα περιορισμού και συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Εξηγεί ότι στο όνομα της τρομοκρατίας εγκαθιστούν σε μια σειρά δημόσιες επιχειρήσεις, πλατείες, οδούς, στο σιδηροδρομικό σταθμό, τράπεζες, γήπεδα, κινηματογράφους, θέατρα, κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης. Μια κίνηση που μιμούνται και πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις.

«Στο όνομα των κλοπών, των τροχαίων παραβάσεων, της τρομοκρατίας, θέλουν να δημιουργήσουν στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής που ευθυγραμμίζεται με τις εντολές της ΕΕ ένα κλίμα τρομοϋστερίας, εκφοβισμού και παρακολούθησης», υπογραμμίζει η Επιτροπή Λάρισας και συμπληρώνει: «Στόχος τους είναι να περιορίσουν το λαϊκό κίνημα, τη συνδικαλιστική δράση εργαζομένων, συνδικαλιστών και μαζικών φορέων. Θέλουν να βάλουν στη γωνιά αυτούς που παλεύουν ενάντια σ' αυτή την πολιτική που γεννά φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, πολέμους και κυριαρχία της νέας τάξης πραγμάτων. Θέλουν να κλείσουν το στόμα των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς, καλλιεργώντας το φόβο της παρακολούθησης και της καταγραφής όλων των εκδηλώσεων».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα εγκατάστασης και λειτουργίας τέτοιων συστημάτων και παράλληλα προειδοποιεί: «Δε θα επιτρέψουμε να γίνουν οι δημόσιοι και εργασιακοί χώροι της πόλης μας BIG BROTHER για να παρακολουθούνται οι πολίτες σε εικοσιτετράωρη βάση. Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης, τους εργαζόμενους, όλο το λαό να μην επιτρέψει τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και να αγωνιστεί για την υπεράσπιση και διεύρυνσή τους. Να γίνει συζήτηση σε όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς γι' αυτό το θέμα και να προχωρήσουν στο συντονισμό της δράσης τους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ