Σάββατο 20 Αυγούστου 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΚΡΟ
Ανάπτυξη κοινής δράσης σε όλα τα επίπεδα

Ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε στην έδρα της ΚΕ, στον Περισσό, με τον Ιβάν Ιβάνοβιτς Μέλνικοβ, Α΄ αντιπρόεδρο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στη συνάντηση ο Σπ. Χαλβατζής ενημέρωσε για τις εξελίξεις στη χώρα μας και τη δράση του Κόμματος με στόχο την υλοποίηση των Αποφάσεων του 17ου Συνεδρίου, για τις πρωτοβουλίες για τα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης και άλλες πρωτοβουλίες, όπως και για τις προετοιμασίες για τη διεθνή συνάντηση στην Αθήνα το Νοέμβρη του 2005.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη δράση για την υπεράσπιση της FIR (Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων) από την πρόσφατη επίθεση της γερμανικής κυβέρνησης. Υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης της πάλης για την υπεράσπιση και την προβολή των κατακτήσεων του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, και την επικαιρότητα της κοινής δράσης των κομμάτων στη βάση των αρχών του μαρξισμού - λενινισμού.

Ο Ι. Ι. Μέλνικοβ υπογράμμισε την εκτίμηση του ΚΚΡΟ για τη δράση του ΚΚΕ, ιδιαίτερα για τις διεθνείς πρωτοβουλίες του Κόμματος. Σημείωσε ότι το ΚΚΡΟ στηρίζει ενεργά και θα συμμετέχει στη συνάντηση του Νοέμβρη.

Ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Ρωσία ιδιαίτερα σχετικά με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όπως και για τις διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών. Αναφέρθηκε στο νέο, ακόμα πιο αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο και στην αυξανόμενη σημασία για το ΚΚΡΟ του συνδυασμού της κοινοβουλευτικής με την εξωκοινοβουλευτική πάλη. Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΡΟ για διεργασίες στο Συμβούλιο της Ευρώπης με στόχο την υιοθέτηση νέου ψηφίσματος «καταδίκης του κομμουνισμού».

Στη διάρκεια των συνομιλιών συμφωνήθηκε τα δύο κόμματα να εντείνουν την ανταλλαγή εμπειριών από τις διάφορες μορφές μαζικής πολιτικής πάλης και να αναπτύξουν κοινή δράση σε όλα τα επίπεδα, με στόχο την αντιμετώπιση με επιτυχία και αυτής της προσπάθειας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ