Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακτοπλοΐα

Με πικέτες, πανό και συνθήματα διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι της Ρόδου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του ΕΚΡ και στη συνέχεια πορεία στο λιμάνι. Εκεί προέβαλαν δυναμικά τα αιτήματά τους, τα οποία, συντεταγμένα στο διεκδικητικό πλαίσιο της Παναιγαιακής Συντονιστικής Επιτροπής, είναι φτηνές, ασφαλείς, σύγχρονες ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, κόντρα στην αντιλαϊκή, φιλοεφοπλιστική πολιτική ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Η διοίκηση του ΕΚΡ, τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΚΡ Γιάννης Σαρικάς, είναι πεισμένη πως η λύση του ακτοπλοϊκού προβλήματος προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων είναι μία. Η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, καθώς όλες οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου πρέπει να παρέχονται από δημόσιο οργανισμό».

Παράλληλα, επισήμανε το γεγονός πως για πρώτη φορά στο νησί υπάρχουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργοι ιδιαίτερα στον τομέα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και αυτό δεν είναι άσχετο και με την κατάσταση στην ακτοπλοΐα και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. «Οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, πρόσθεσε, έχουν επιδεινώσει τα προβλήματα της περιοχής σε μια σειρά κρίσιμους τομείς, όπως της απασχόλησης, της τουριστικής και μη κίνησης, με όλες τις προεκτάσεις που αυτό έχει, της διακίνησης αγαθών και προϊόντων, της εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους, της ίδιας της αναπτυξιακής προοπτικής της Ρόδου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ