Παρασκευή 1 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι ΗΠΑ «προβίβασαν» την ασφάλεια πτήσεων

Πανηγυρίζει το υπουργείο Μεταφορών

Στην πρώτη κατηγορία, από τη δεύτερη που μας είχαν υποβιβάσει οι ίδιοι πριν από πέντε χρόνια, κατατάσσουν πάλι την Ελλάδα στον τομέα ασφάλειας πτήσεων οι αρμόδιες Ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ.

Την απόφαση αυτή των Αμερικανικών Αρχών (FAA) για την αναβάθμιση της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε στον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ρις, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο υπουργείο.

Στη μακροσκελή... διθυραμβική ανακοίνωση, που εξέδωσε το υπουργείο Μεταφορών, αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί προχώρησαν στην απόφαση αυτή «αναγνωρίζοντας τις σημαντικές και αποτελεσματικές προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, του νομοθετικού πλαισίου, αλλά και συνολικά των συνθηκών αεροπορίας στη χώρα μας». Αυτό που αποφεύγει να πει ο Μ. Λιάπης είναι ότι τόσο οι προηγούμενοι κυβερνώντες όσο και οι νυν έκαναν τα πάντα προκειμένου να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση των Αμερικανών σε κάθε επίπεδο (π.χ. στο πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα, που περιλαμβάνει από δακτυλοσκοπία μέχρι φωτογράφιση προσώπου των Ελλήνων επιβατών που εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος).

Πάντως, ο Μ. Λιάπης προανήγγειλε ότι σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την ασφάλεια των αεροδρομίων από πλευράς εγκαταστάσεων και διακίνησης επιβατών και αποσκευών. Δε γνωρίζουμε αν η δήλωση αυτή εντάσσεται στις περαιτέρω εγγυήσεις της ελληνικής πλευράς προς την αμερικανική. Εκείνο, πάντως, που είναι σίγουρο είναι ότι όποτε «καπνίσει» στους Αμερικανούς, η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία μπορεί να βρεθεί ξανά στη δεύτερη ή ακόμα και στην τελευταία κατηγορία, αν αυτό εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντά τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ