Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ
Αποκαλύφθηκε η συμπαιγνία

Κυβέρνηση, εργατοπατέρες και τοπικοί πολιτευτές του δικομματισμού συστήνουν στους εργαζόμενους «ομαλή έξοδο» στην ανεργία

Ούτε ένα βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους δεν κάνουν οι εργαζόμενοι των «Κλωστηρίων Ναούσης» στα εργοστάσια της Νάουσας. Δε θα δεχτούν καμία απόλυση και καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Απαιτούν σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Το ξεκαθάρισαν για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας Χ. Τρεμπελής και οι εκπρόσωποι των εργοστασιακών σωματείων των Κλωστηρίων, στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης που έγινε χτες στο Υπουργείο Απασχόλησης, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια καλοστημένη συμπαιγνία για να περάσουν ανώδυνα τα σχέδια του Λαναρά να πετάξει στο δρόμο το 30% του προσωπικού.

Ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος απέδειξαν για άλλη μια φορά την προσήλωσή τους στην πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Συνεπικουρούμενοι από τον Νομάρχη Ημαθίας και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, έβαλαν πλάτη για να εμπλέξουν τους εργαζόμενους σε διάλογο με την εργοδοσία για το πόσο πιο ανώδυνα θα περάσουν τα σχέδια του Λαναρά για μείωση του προσωπικού κατά 250 άτομα. Και στο τέλος «εξασφάλισαν» παράταση του εκβιασμού σε βάρος των εργαζομένων ώστε ακόμη πιο πιεστικά να τους σπρώξουν στην εθελούσια απόλυση. Μάλιστα κάλεσαν τα σωματεία μέχρι το τέλος Ιούνη να καταθέσουν πρόταση για την «ομαλή έξοδο» προς την ανεργία.

Από τη συνάντηση αποχώρησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών (ΟΕΚΙΔΕ) Δ. Θεοδώρου δηλώνοντας πως η Ομοσπονδία δε θα δώσει κάλυψη για να περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και οι απολύσεις.

Μέσα στη συνάντηση αλλά και με δήλωσή του στο «Ρ» ο Τάκης Τσιόγκας, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί να περάσουν οι επιδιώξεις της εργοδοσίας και σημείωσε: «Οι εξελίξεις που σημειώνονται στη Νάουσα αλλά και στη χώρα ολόκληρη είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Πολιτικές που έχουν τη συναίνεση της ΓΣΕΕ και υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των μεγαλοεργοδοτών. Οι θέσεις του ΚΚΕ βρίσκονται στον αντίποδα των πολιτικών που εφαρμόζονται. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, των θέσεων εργασίας, να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβέρνηση και εργατοπατέρες συντονίζονται εναντίον τους(2009-10-24 00:00:00.0)
Αντιπαλεύουν τα εργοδοτικά σχέδια(2005-10-09 00:00:00.0)
Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης(2005-09-13 00:00:00.0)
Καθολικός ο αγώνας(2005-05-25 00:00:00.0)
Δε θα τους περάσει!(2005-05-18 00:00:00.0)
Σε υποχρεωτική άδεια 500 εργάτες(2004-07-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ