Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
Απάντηση στις εργοδοτικές προκλήσεις

Το αγωνιστικό τους ραντεβού για την επόμενη Δευτέρα στη 1 μ.μ. ανανέωσαν οι καθηγητές ξένων γλωσσών, μετά από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας και τη συνάντηση που είχαν με τον Δ. Κλάδη, γενικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης.

Οι καθηγητές ξένων γλωσσών αντιδρούν στις μεθοδεύσεις των ιδιοκτητών φροντιστηρίων, οι οποίοι μετά το στήσιμο ενός σωματείου στα μέτρα τους, προσπαθούν να μη θεωρείται υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση που έχει υπογράψει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Ξένων Γλωσσών «Βύρωνας». Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων έχουν ήδη εξασφαλίσει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία η σύμβαση του εργοδοτικού σωματείου χαρακτηρίζεται κλαδική, επιχειρώντας να χαρακτηριστεί από το υπουργείο ως υποχρεωτική, σε βάρος της πραγματικά κλαδικής.

Στη συνάντηση ο Δ. Κλάδης παρέπεμψε τους καθηγητές στην επόμενη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, την ερχόμενη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αναλάβει καμία δέσμευση απέναντί τους. Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα του «Βύρωνα» εξέδωσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ