Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΑΘΕΝΣ ΠΛΑΖΑ»
Τρομοκρατική απόλυση συνδικαλιστή

Με 4ωρη στάση εργασίας απαντάει σήμερα το σωματείο

Στην απόλυση του μάγειρα, Φώτη Δράκου προχώρησε η διοίκηση του ξενοδοχείου «Αθενς Πλάζα», ενοχλημένη από τη συνδικαλιστική του δράση. Ο Φ. Δράκος συμμετείχε ενεργά στις κινητοποιήσεις του κλάδου, ενώ ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» τον περασμένο Νοέμβρη, στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στο ξενοδοχείο προχωρά σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας (12 μ. - 4 μ.μ.), αντιδρώντας στην απόλυση του Φ. Δράκου. Το Συντονιστικό των Σωματείων Ξενοδοχείων Αθήνας συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί για να κουβεντιάσει τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο, καθώς και την απόλυση του Φ. Δράκου.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη διοίκηση του ξενοδοχείου για την απόλυση του Φ. Δράκου. Οπως σημειώνει: «την ίδια στιγμή που η συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και εργοδοτών, βάλλει ευθέως κατά των κατακτήσεων των εργαζομένων στον ελεύθερο ημερήσιο χρόνο, στην Κοινωνική Ασφάλιση, καθώς και σε άλλα δικαιώματα, παρουσιάζονται φαινόμενα καταπάτησης των δημοκρατικών μας ελευθεριών, από τους κύριους εκφραστές του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας».

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά και το σύνολο των ταξικών σωματείων της πόλης, «δε θα ανεχτούν τέτοιες μεθοδεύσεις. Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που η πολιτική τοποθέτηση του εργαζόμενου ήταν λόγος απόλυσης και διώξεων. Θα σταματήσουμε αυτήν την απόλυση, όπως και κάθε άλλη που θα γίνεται για τους συγκεκριμένους λόγους. Με κάθε κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ