Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη λαιμητόμο της ανταγωνιστικότητας

Σταθερά πάνω από το μισό εκατομμύριο κυμαίνονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του Οργανισμού, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι το Μάρτη του 2005 ήταν 542.731 και τον Απρίλη 511.985.

Παρά τις δημαγωγικές διακηρύξεις, για δήθεν μέτρα μείωσης της ανεργίας, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι και η κυβέρνηση της ΝΔ, διαδεχόμενη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παίρνει όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και μόνο!

Εξάλλου, η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης επιβεβαιώνει ότι στόχος και της ΝΔ είναι κύρια το πώς θα γίνει ανταγωνιστικότερο το κεφάλαιο. Οι συντονισμένες πολιτικές που δρομολογούνται από διάφορες πλευρές συγκλίνουν όλες σε έναν σκοπό: «Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και στην αποτελεσματική προώθηση της απασχόλησης», όπως δηλώνουν χαρακτηριστικά ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος και ο υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος, με αφορμή τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

Η υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων, η προώθηση της κατάρτισης και επανακατάρτισης, της διά βίου μάθησης, η μείωση της φορολογίας για τους επιχειρηματίες, οι παχυλές επιδοτήσεις που τους προσφέρονται για να απασχολούν τζάμπα εργάτες, η κατάργηση του επιδόματος της ανεργίας με την παράλληλη προσφορά τζάμπα εργασίας στους εργοδότες, που εφαρμόζει και η ΝΔ δε συμβάλλουν σε καμία περίπτωση στη μείωση της ανεργίας. Συμβάλλουν όμως σημαντικά στην ενίσχυση των κερδών του κεφαλαίου.

Γι' αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον κάθε εργαζόμενο και άνεργο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να λύσει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Αντίθετα θα εντείνει την επίθεσή της σε βάρος του συνόλου των δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Γ. Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ