Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 8-9 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
Αγωνιστική προοπτική για τους δημοσιογράφους

Κοινός συνδυασμός των παρατάξεων «Δημοσιογραφική Συνεργασία», «Αριστερή Οχθη» και ανεξάρτητων δημοσιογράφων, για αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών

Πραγματοποιούνται την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 8 και 9 Ιούνη, οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας διοίκησης στην Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΣΗΕΑ), τη μεγαλύτερη δημοσιογραφική Ενωση, με πάνω από 4.000 δημοσιογράφους - μέλη. Η ίδια η αρνητική για τα συμφέροντα του κλάδου και την ενημέρωση των πολιτών συγκυρία αναδείχνει την ιδιαίτερη σημασία των εκλογών αυτών, ενώ έχει αποκαλυφθεί και ο αρνητικός ρόλος των συμβιβασμένων παρατάξεων («Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι», «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» και «Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι») που έχουν μέχρι τώρα την απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή και «στη βάση των κοινών θέσεων και αρχών για το δημοσιογραφικό επάγγελμα και για να αγωνιστούμε αποτελεσματικά για τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσιογράφων και για την ολόπλευρη δημοκρατική ενημέρωση» - όπως αναφέρεται στη διακήρυξή της - συγκροτήθηκε και συμμετέχει στις εκλογές ο συνδυασμός της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ από τις παρατάξεις «Δημοσιογραφική Συνεργασία», «Αριστερή Οχθη» και ανεξάρτητους δημοσιογράφους.

Οπως υπογραμμίζεται στην εκλογική διακήρυξη του συνδυασμού ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, «ο συσχετισμός δύναμης στην απερχόμενη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, όπου κυριαρχούν οι παρατάξεις του συμβιβασμού και της συναίνεσης, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού («Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι», «Συσπείρωση Δημοσιογράφων - Δούρειος Τύπος» και «Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι») με την τακτική και στάση τους έχουν επιβάλλει τη γραφειοκρατική λειτουργία στην ΕΣΗΕΑ και μπλοκάρουν κάθε αγωνιστική προοπτική. Είναι οι ίδιες παρατάξεις που βουλιάζουν στην ανυπαρξία την ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών), αρνούμενες να βγάλουν προεδρείο στο ΔΣ της Ομοσπονδίας», εδώ και 7 μήνες! Η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί, τονίζεται και προστίθεται:

«Εμείς διεκδικούμε και επιδιώκουμε την αλλαγή των συσχετισμών στην Ενωση για να παλέψουμε πιο αποτελεσματικά για Συλλογικές Συμβάσεις που θα εφαρμόζονται στην πράξη και θα εξασφαλίζουν για όλους τους δημοσιογράφους ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και επαγγελματική αξιοπρέπεια. Μια δουλιά με ικανοποιητική αμοιβή, που να καλύπτει τις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες ζωής(οικογενειακές και προσωπικές) και της επαγγελματικής μας απασχόλησης. Παράλληλα υπερασπιζόμαστε τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα», σημειώνεται.

Καταλήγοντας η διακήρυξη τονίζει πως «η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε. Να ανατρέψουμε, τώρα, τους συσχετισμούς στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων, ενισχύοντας αποφασιστικά το συνδυασμό ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ».

Η κοινή προσπάθεια της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ διαμορφώνει μια νέα δυναμική στο δημοσιογραφικό κλάδο. Κάτι που εκφράζεται με την αποδοχή που συναντά η προσπάθεια και την ευρύτητα της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο (που κατατίθεται σήμερα) γνωστών δημοσιογράφων, αλλά και νέων συναδέλφων που έχουν δώσει στον κλάδο δείγματα αγωνιστικής γραφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ