Τρίτη 31 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Να δώσουμε ταξική απάντηση

Συνεδριάζει αύριο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και στις 7 Ιούνη συγκαλείται η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή

Πρωτοβουλίες για την αντίσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και όλων των εργαζομένων, αναλαμβάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, μπροστά στην όξυνση της επιθετικότητας της κυβέρνησης και των βιομηχάνων. Για το σκοπό αυτό συνεδριάζει αύριο Τετάρτη η Εκτελεστική Γραμματεία, ενώ την επόμενη Τρίτη 7 Ιουνίου συγκαλείται έκτακτα και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ.

Η επίθεση που εξελίσσεται στον ΟΤΕ, τα σχέδια ενάντια στο Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, οι μεθοδεύσεις γύρω από το Εργασιακό κάνουν επιτακτική την οργανωμένη, μαζική και αποτελεσματική απάντηση. Η συμπαιγνία της κυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΕΒ δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Το ξεπούλημα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στον ΟΤΕ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ' αυτόν, αφορά όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά εργαζομένων. Με την υπογραφή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού περνάνε αλυσίδες σκλαβιάς στη νέα βάρδια της εργατιάς.

Γι' αυτούς τους λόγους συγκαλείται έκτακτα και η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΠΑΜΕ, η οποία θα γίνει στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» στις 3 μ.μ. Στη συνεδρίαση, όλο το στελεχικό δυναμικό του ΠΑΜΕ, σε πανελλαδικό επίπεδο, θα αναλύσει την κατάσταση και θα χαράξει τη δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, μέσα στην κατάσταση που διαμορφώνεται.

Είναι προφανές ότι απέναντι στο μέγεθος της αντεργατικής επίθεσης, στο βάθος των ανατροπών που επιχειρούνται, η απάντηση πρέπει να είναι απάντηση όλων των εργαζομένων. Η μάχη πρέπει να δοθεί απ' όλους τους εργαζόμενους, είτε εργάζονται στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Τώρα κάθε κλάδος, κάθε συνδικάτο πρέπει να στρατευτεί στον κοινό αγώνα, για να μην περάσουν οι ανατροπές, να μη γίνουν πράξη επαίσχυντες συμφωνίες τύπου ΟΤΕ, να περιφρουρηθούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Να οξυνθεί η ταξική πάλη και η αντιπαράθεση στην κυρίαρχη πολιτική και στους φορείς της.

Βάση αυτού του αγώνα αποτελούν οι στόχοι του ΠΑΜΕ, το διεκδικητικό του πλαίσιο, που μπορεί να ενώσει όλους τους εργαζόμενους σύμφωνα με τα ταξικά τους συμφέροντα και όχι τις κομματικές προτιμήσεις. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, έχουν μπουχτίσει από τα τερτίπια και τα «αντιπολιτευτικά» κόλπα του ΠΑΣΟΚ, που στρώνει το χαλί για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να έχουν ούτε στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που φέρνει ακέραια την ευθύνη για τα αίσχη στον ΟΤΕ. Τώρα είναι ώρα να τους γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη και μαζί με το ΠΑΜΕ να ορθώσουν το ανάστημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ