Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Καθάρματα!

Πριν από έναν περίπου χρόνο, η εικόνα του 13χρονου τότε Αλί Αμπάς συγκλόνιζε τον κόσμο. Ο «απελευθερωτικός» πύραυλος των Αμερικανοβρετανών είχε σκοτώσει τους δυο γονείς του, τον αδελφό του, δεκατρία ακόμα μέλη της οικογένειάς του και είχε αφήσει τον ίδιο χωρίς χέρια και με καθολικά εγκαύματα σε όλο το κορμί του.

*

Οι δολοφόνοι έσπευσαν με τα «ενσωματωμένα» δυτικά ΜΜΕ στο νοσοκομειακό κρεβάτι της Βαγδάτης, όπου νοσηλευόταν το παιδί, για να δώσουν το «ανθρωπιστικό» τους σόου. Ανακοίνωσαν σε μια χυδαία επιχείρηση ξεπλύματος της θηριωδίας ότι θα αναλάμβαναν τη νοσηλεία του και ότι θα φρόντιζαν για τα προς το ζην του παιδιού. Ο Αλί, τελικά, μεταφέρθηκε στο Λονδίνο.

*

Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ο Αλί, κάτοικος Λονδίνου πια, χωρίς χέρια και με τραύματα ψυχικά και σωματικά που θα τον συνοδεύουν σε όλη τη ζωή του, έλαβε από τους «σωτήρες» του («Απογευματινή» 31/3/2005) την απάντηση - διά των υγειονομικών υπηρεσιών της Βρετανίας - ότι δε διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (!) που να πιστοποιούν (!) ότι ήταν ανάπηρος (!) τη στιγμή που κατέθεσε τη σχετική αίτηση για σύνταξη αναπηρίας, δηλαδή τον περασμένο Σεπτέμβρη, και ως εκ τούτου αρνούνται να του χορηγήσουν αναδρομικά τη σύνταξη για εκείνο το διάστημα! Οι υπηρεσίες του Μπλερ, παράλληλα, ενέκριναν για τον Αλί μόνο το 1/3 της συνολικής σύνταξης που προβλέπεται για άτομα με προβλήματα μετακίνησης. Το σκεπτικό των υπηρεσιών είναι είναι ότι το παιδί έχει χάσει ...μόνο τα δυο του χέρια, αλλά όχι και τα δυο του πόδια, άρα τα κινητικά του προβλήματα δε δικαιολογούν πλήρη σύνταξη!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ