Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις ενάντια στη λεηλασία τους

Οι πρώτες αντιδράσεις στην απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει στο μεγάλο κεφάλαιο τις χρυσοπληρωμένες από τον ελληνικό λαό ολυμπιακές εγκαταστάσεις, άρχισαν ήδη να εκδηλώνονται. Για σήμερα Σάββατο προγραμματίζονται μια σειρά από εκδηλώσεις στο Λεκανοπέδιο, όπου θα εκφραστεί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η αντίθεση των εργαζομένων της πόλης στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Αίτημα αδιαπραγμάτευτο είναι να μην αποτελέσουν τα ολυμπιακά έργα πηγή πλουτισμού για το κεφάλαιο, αλλά να παραδοθούν προς χρήση στο λαό του Λεκανοπεδίου για αθλητισμό και ψυχαγωγία.

Υπενθυμίζουμε πως χτες η ΚΟΑ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της παρενέβη στο ζήτημα τονίζοντας πως το σχετικό νομοσχέδιο αποτελεί πρόκληση, καθώς «εκχωρείται η κρατική περιουσία στο μεγάλο κεφάλαιο, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός καλείται να σφίξει για άλλη μια φορά το ζωνάρι και να πληρώσει τα σπασμένα της ολιγαρχίας και να αυξήσει τα κέρδη της». Στην ανακοίνωση επισημαίνονται και οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, που προετοίμασε την εκχώρηση των εγκαταστάσεων, προωθώντας ως κυβέρνηση και στηρίζοντας ως αντιπολίτευση την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των πάντων.

Η ΚΟΑ απευθύνει κάλεσμα στο λαό, την εργατική τάξη, τους μαζικούς φορείς να αντιπαλέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και να αγωνιστούν για:

  • Να παραμείνουν αυτές κρατική περιουσία.
  • Να αναλάβει το κράτος το κόστος συντήρησης και λειτουργίας τους.
  • Να αξιοποιηθούν υπέρ του λαού και της νεολαίας με δωρεάν χρήση, για ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού μέσα από κρατικό σχεδιασμό με τη συμμετοχή των μαζικών λαϊκών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το κάλεσμα αυτό βρήκε ήδη ανταπόκριση κι έτσι σήμερα Σάββατο, με πρωτοβουλία των τοπικών κομματικών οργανώσεων του ΚΚΕ, θα γίνουν εκδηλώσεις σε:

-- ΟΑΚΑ: Σταθμός Ειρήνης, στις 10 π.μ.

-- ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Βουλιαγμένης και Ιασωνίδου, στις 11 π.μ.

-- ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ: Στην πλατεία, στις 10.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ