Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Στη φυλακή οι λαϊκοί, αθώοι οι κληρικοί

Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο λαϊκοί Σωτ. Αβδελίδης και Απ. Ανυφαντής, ύστερα από την απόφαση καταδίκης τους σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση που εκδόθηκε χτες από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας για την υπόθεση υπεξαίρεσης 40,7 εκατομμυρίων δραχμών από το παγκάρι του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών. Ταυτόχρονα, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους δύο κληρικούς Κ. Μπαταγκιώτη και Π. Τσουκνίδα που κάθισαν, επίσης, στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Την αθώωση των δύο ιερέων είχε προτείνει και ο εισαγγελέας της έδρας Γ. Χαλάσιος με το σκεπτικό ότι έδωσαν πειστικές απαντήσεις στο δικαστήριο ότι, δηλαδή, δε γνώριζαν για τις πράξεις των δύο κατηγορουμένων, ενώ για τις όποιες υπόνοιές τους σχετικά με την υπεξαίρεση των χρημάτων είχαν ενημερώσει τον Μητροπολίτη Λάρισας Ιγνάτιο.

Προσέφυγε στο ΣτΕ ο Παντελεήμων

Την ακύρωση της απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας με την οποία του επιβλήθηκε εξάμηνη αργία ζητάει ο μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος αναγκάστηκε να λάβει την ομόφωνη απόφαση για εξάμηνη αργία σε βάρος του Παντελεήμονος, μετά τη θύελλα των καταγγελιών για οικονομικά σκάνδαλα, καθώς και τις κασέτες με τα ροζ σκάνδαλα. Βέβαια, οι καταγγελίες για σκάνδαλα οικονομικά και ηθικής φύσης ήταν γνωστά στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας εδώ και χρόνια αλλά δεν είχε προβεί σε καμιά ενέργεια.

Στην προσφυγή του στο ΣτΕ ο Παντελεήμων Αττικής ισχυρίζεται ότι η απόφαση που τον έθεσε σε προσωρινή αργία είναι παράνομη και πως δεν είναι αιτιολογημένη η πρόταση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου προς την Ιερά Σύνοδο. Επίσης, αναφέρει ότι η εις βάρος του απόφαση ελήφθη στηριζόμενη σε παράνομες κασέτες και πως δεν μπορούν αυτές να ληφθούν υπόψη στην πειθαρχική εκκλησιαστική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org