Σάββατο 2 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ξεκίνα από το ένα κι ένα

Του Κώστα Μητρόπουλου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Του Κώστα Μητρόπουλου από «ΤΑ ΝΕΑ»
Η κρίση στη ΓΣΕΕ ασφαλώς και ήταν πρωταπριλιάτικη. Το μέτωπο των εργατοπατέρων παραμένει αδιατάρακτο.

Δεν πά' να καίγεται ο τόπος, χαμπάρι δεν παίρνουν.

Ορισμένοι μάλιστα εξ αυτών, βλέπε Συνασπισμένοι, προχωρούν σήμερα στην πανελλαδική συνδιάσκεψή τους, με έναν από τους κεντρικούς στόχους τους... ποιον; Να ηττηθεί το ΠΑΜΕ!

Ακριβώς έτσι, τυπωμένο στο ειδικό ένθετο με την εισήγηση της συνδιάσκεψής τους, όπως παρουσιάστηκε από την «Αυγή». Αντε και σ' ανώτερα ...«ενωμένοι αριστεροί»!

Κατά τ' άλλα, από αισιοδοξία πώς πάμε;

Τα μηχανάκια της Eurostat έχουν τρελαθεί να μετράνε υπό το μηδέν. Ειδικά στις «ατμομηχανές» της ΕΕ, Γαλλία και Γερμανία.

Τι να κάνουμε, τα 'χει αυτά τα καλά ο καπιταλισμός. Και χωρίς αντίπαλο κάνει κωλοτούμπες.

Το πρόβλημα είναι ότι τις κρίσεις του τις πληρώνουν ακριβά αυτοί, ακριβώς, που παράγουν τον πλούτο, η καταλήστευση του οποίου από τους λίγους οδηγεί στη μία κρίση μετά την άλλη. Φαύλος κύκλος; Οχι, δα.

Αρκεί να αρχίσουμε να διαβάζουμε κάπως αλλιώς τα νούμερα. Για παράδειγμα, δεν είναι υπεύθυνη για τους θανάτους η πείνα. Αλλά το σύστημα που γεννά την πείνα. Επίσης, δεν είναι ψυχιατρικό το πρόβλημα, όπως το αντιμετωπίζει ο ΟΗΕ που μιλά για «παραλογισμό». Η Νέα Τάξη είναι λογικότατη ως προς την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων. Οτι αυτό έχει, επίσης, λογική συνέπεια την καταστροφή και ανθρώπων, είναι εξίσου αληθές.

Οπως αληθής είναι και η απλή πρόσθεση: Ενα δισ. με λιγότερο από ένα δολάριο τη μέρα, συν 5 δισ. σε κατάσταση «ήπιας και σχετικής φτώχειας», νάτος κοντά ο πληθυσμός του πλανήτη. Αυτό δεν είναι ένα «οδυνηρό» γεγονός. Είναι, απλά, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Εχει ένοχο. Και συνενόχους: Οσους επιμένουν να αντιπαραβάλλουν, στο αίτημα για ανατροπή του καπιταλισμού, την μπούρδα περί ενός ανθρώπινου καπιταλισμού.

Που μπαίνουν ξανά σε λειτουργία οι καμεροχαφιέδες, μην ψαρώνετε. Μιας σφεντόνας πρόβλημα είναι...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ