Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο Γολγοθάς των μεταναστών

ΕΥΒΟΙΑ (Του ανταποκριτή μας Γ. ΠΑΝΤΕΛΗ).-

Θύματα του δουλεμπορικού κυκλώματος έπεσαν 26 άνθρωποι, στην προσπάθεια αναζήτησης μιας καλύτερης ζωής, οι οποίοι βρέθηκαν την προηγούμενη Παρασκευή πεταμένοι στην παραλία της Βλαχιάς στη Βορειοκεντρική Εύβοια. Οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Πακιστάν και την Ινδία, συνελήφθησαν από τις αρχές και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Μαντουδίου.

Εκεί, όμως, συνάντησαν την οργισμένη και απαράδεκτη αντίδραση του δημάρχου Κηρέως Γ. Τριάντη, αλλά και ανθρώπων του, που δεν ήθελαν με κανένα τρόπο την παραμονή των μεταναστών, με τη δικαιολογία ότι δεν έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Τριάντης συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο, αφού στο παρελθόν έχει δηλώσει, με αφορμή κρούσμα φυματίωσης που σημειώθηκε στην περιοχή: «Να μην ξαναφέρετε λαθρομετανάστες στο δήμο μας γιατί είναι φορείς ασθενειών...».

Τελικά και προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στα Αστυνομικά Τμήματα Λίμνης, Αιδηψού και Ιστιαίας, όπου εξετάστηκαν από γιατρούς και την Κυριακή μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής Χαλκίδας, όπου διαμένουν μέχρι και σήμερα.

Τέτοια φαινόμενα, δυστυχώς, καλλιεργούνται από τις πολιτικές των κυβερνήσεων, τόσο του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, όσο και της ΝΔ σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ