Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ενοχλήθηκε από πανό Συλλόγου στου Φιλοπάππου

Να απαγορεύσει στον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Περικλής», να κρεμάσει δύο πανό στο λόφο Φιλοπάππου, με συνθήματα υπέρ της αξιοποίησης του λόφου του Φιλοπάππου προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, επιχείρησε προχτές Καθαρή Δευτέρα η Α' Εφορία Αρχαιοτήτων.

Εδώ και 30 χρόνια αυτήν την ημέρα ο Σύλλογος διοργανώνει γλέντι για τα μέλη του αλλά και όσους πάνε στου Φιλοπάππου για τα Κούλουμα. Τα μέλη του Συλλόγου κρέμασαν στο χώρο και δύο πανό. Το ένα έγραφε υπέρ της αξιοποίησης της δυτικής πλευράς του λόφου του Φιλοπάππου και το δεύτερο πανό έγραφε «Ειρήνη - Ζήτω η Φιλία των Λαών».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων αρχαιοφύλακες και «σεκιουριτάδες» του υπουργείου Πολιτισμού, επιχείρησαν να εμποδίσουν τα μέλη του Συλλόγου να κρεμάσουν τα πανό. Ως αιτιολογία της απαράδεκτης αντιδημοκρατικής αυτής στάσης, οι εκπρόσωποι της αρμόδιας Εφορίας Αρχαιοτήτων πρόβαλαν τον αρχαιολογικό χαρακτήρα του χώρου! Και αυτό, όταν η ίδια Εφορία πριν λίγες ημέρες γνωμάτευσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από την εγκατάσταση υποσταθμού της ΔΕΗ μέσα στον ίδιο χώρο και έδωσε το «πράσινο φως» για τις σχετικές εργασίες.

Τελικά, κάτω από την πίεση των μελών του Συλλόγου «Περικλής» και κατοίκων της περιοχής, τα πανό κρεμάστηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ