Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αύριο απεργούμε

Η αυριανή μέρα ανήκει στην εργατική τάξη, στους μεροκαματιάρηδες και τους ανθρώπους του μόχθου. Στους πολλούς, που παράγουν τον πλούτο, για να τον καρπώνονται λίγοι. Στις εργατοοικογένειες, που καλούνται να επιβιώσουν με μισθούς και συντάξεις πείνας, μέσα σε συνθήκες έντασης της ακρίβειας και παράτασης της λιτότητας.

Στους άνεργους, που πετάχτηκαν εκτός παραγωγής στο όνομα του ανταγωνισμού και ζουν στο πετσί τους την αθλιότητα των προγραμμάτων κατάρτισης και των «ενεργητικών πολιτικών για την απασχόληση». Στα λαϊκά νοικοκυριά, που πληρώνουν «χρυσάφι» για την Υγεία και την Εκπαίδευση των παιδιών τους. Στους εργάτες και τις εργάτριες, που βλέπουν καθημερινά την εκμετάλλευση στους χώρους δουλιάς να βαθαίνει, να ξεριζώνονται και τα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα.

Σε όλους αυτούς, το ΠΑΜΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα να «νεκρώσουν» αύριο τους χώρους δουλιάς. Να γεμίσουν τις πλατείες και τους δρόμους με τη μαζική συμμετοχή τους στις 55 απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα. Να στείλουν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Να σπάσουν στην πράξη την τρομοκρατία των εργοδοτών, την αυθαιρεσία των μεγάλων επιχειρήσεων. Να δώσουν απάντηση στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, που βάζει ανοιχτά πλάτη για το πέρασμα της αντεργατικής επέλασης, ρίχνει συνειδητά τον πήχη των εργατικών διεκδικήσεων και επιχειρεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους, να τους ρίξει βορά στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε πανεργατικό ξεσηκωμό κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Η πολιτική της ΝΔ είναι πανομοιότυπη με εκείνη του ΠΑΣΟΚ. Γίνεται ολοένα και πιο καθαρό ότι, στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, δεν μπορεί να υπάρξει διέξοδος σωτηρίας για τους εργαζόμενους. Δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλώνει αποφασισμένη να προωθήσει με κάθε κόστος, τα νέα αντεργατικά μέτρα που θα συναποφασίσει την επόμενη βδομάδα στις Βρυξέλλες, έχοντας σύμμαχο το ΠΑΣΟΚ και εφεδρεία τις πολιτικές δυνάμεις, που δρουν αποπροσανατολιστικά στο κίνημα, εξωραΐζοντας τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ.

Με σημαία το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, με αιτήματα που απαντούν στις σημερινές, πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, δίνουμε τη μάχη μέχρι την τελευταία ώρα. Αύριο κανείς δεν πιάνει δουλιά. Το πρωί περιφρουρούμε το δικαίωμα στην απεργία και στη συνέχεια κατεβαίνουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Η 24ωρη απεργία μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην πορεία όξυνσης των ταξικών αγώνων, να γίνει το εφαλτήριο για ακόμα πιο μαζικές και δυναμικές μάχες αύριο.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ