Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΕΒΡΟΥ
Να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Motion Team

Την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών, καθώς και την αποζημίωση των πλημμυροπαθών του Νομού Εβρου για το σύνολο των ζημιών, ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εκτεταμένες ζημιές σε γεωργία, κτηνοτροφία, σπίτια και υποδομές, καθώς και τα σοβαρά προβλήματα στη ζωή των κατοίκων που προκλήθηκαν στο Νομό Εβρου - επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ - αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ανεπαρκή θωράκισή του με αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά φράγματα, αποταμιευτήρες και άλλα έργα που θα προστάτευαν την περιοχή από τις πλημμύρες το χειμώνα και από τη λειψυδρία τη θερινή περίοδο.

Ολα αυτά τα προβλήματα - τονίζει ο Ορ. Κολοζώφ - είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες εφαρμόζοντας τις επιλογές της ΕΕ δε διέθεσαν τους ανάλογους πόρους για να σχεδιάσουν και να μελετήσουν την αξιοποίηση και διευθέτηση των υδάτινων πόρων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής στο Νομό Εβρου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ειδικότερα ρωτά τους δύο υπουργούς:

  • Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών, όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες και χιονοπτώσεις, καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
  • Τι συγκεκριμένα θα κάνει και τι πόρους θα διαθέσει για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων κλπ. στο Νομό Εβρου, με την προώθηση και της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ