Τετάρτη 16 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε οικογένεια!

Δεν έχει τέλος η αστυνομική βία και αυθαιρεσία με νέο κρούσμα αυτή τη φορά στο Μενίδι στην περιοχή Αγιος Ιωάννης Ρώσος ενάντια σε μια οικογένεια εργατών που επισκεύαζε το σπίτι της. Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη στις 8 το βράδυ, αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Μενιδίου επιτέθηκαν σε οικογένεια παλιννοστούντων που επισκεύαζε το καμένο σπίτι της, με το αιτιολογικό ότι πραγματοποιούσαν παράνομες εργασίες.

Οπως καταγγέλλουν, όταν εκείνοι έδειξαν τη σχετική πολεοδομική άδεια που αποδείκνυε ότι οι εργασίες εκτελούνταν νόμιμα, οι αστυνομικοί αντί να αποχωρήσουν, προσπάθησαν - ασκώντας βία - να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη. Φτάνοντας στο αποκορύφωμα της αυθαιρεσίας, δε δίστασαν και να πυροβολήσουν στον αέρα για να τρομοκρατήσουν την οικογένεια.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση όλων των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για να πάρουν την προκλητική απάντηση των αστυνομικών «Να πάτε στη Ρωσία να φτιάξετε σπίτια»! Τελικά, κάτω από την πίεση των κατοίκων οι αστυνομικοί αποχώρησαν από την περιοχή. Να σημειώσουμε ότι, επισήμως, μία μέρα μετά το περιστατικό, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν το επιβεβαίωνε... και άρα είναι σαν να μη συνέβη ποτέ!

Στην περιοχή βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο της Αχτίδας Μενιδίου του ΚΚΕ και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κατοίκους, ενώ τους κάλεσαν να αντιδράσουν με αγώνα ενάντια στην πολιτική του αυταρχισμού, της φτώχειας και της ανεργίας.

Σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία, η ΚΟ Μενιδίου του ΚΚΕ σημειώνει ότι «το κρούσμα αυτό δεν είναι το μοναδικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενέργειες ενάντια σε φτωχούς και βιοπαλαιστές από την πρώην Σοβιετική Ενωση. Εντάσσεται στο κλίμα του αυταρχισμού που καλλιέργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει και η σημερινή της ΝΔ. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η δίωξη μελών της Διαδημοτικής για την απομάκρυνση της χωματερής, ο τραμπουκισμός του εργοδότη της επιχείρησης ΑΒΕΛ κατά του συνδικαλιστή Δ. Τσουμπρή και το γενικότερο καθεστώς της μαύρης εργασίας που έχουν επιβάλει οι εργοδότες σε δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής», επισημαίνει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ