Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Καντάφι: «Περιμέναμε περισσότερα ανταλλάγματα»

ΤΡΙΠΟΛΗ.-

«Απογοητευμένος» από την «αντίδραση» της διεθνούς κοινότητας, και πιο συγκεκριμένα της ΕΕ, των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, δήλωσε ο Λίβυος ηγέτης. Ο Μουαμάρ Καντάφι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Le Figaro», τονίζει ότι «περίμενε περισσότερες κινήσεις ως αποζημίωση προς τη Λιβύη για την κίνηση που έκανε να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για κατασκευή πυρηνικού και χημικού οπλοστασίου».

Ο Λίβυος ηγέτης εκτίμησε ότι η «μη επαρκής αποζημίωση της Λιβύης, αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, θα μπορούσε να έχει ατυχείς επιπτώσεις». Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ίδιος έρχεται σε δύσκολη θέση όταν ερωτάται από στελέχη των ηγεσιών της ΛΔ Κορέας ή του Ιράν (που κατηγορούνται για κατασκευή απαγορευμένου οπλοστασίου) «για τα πραγματικά ανταλλάγματα που έλαβε η Λιβύη, προκειμένου να εγκαταλείψει τα σχέδιά της». Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Λίβυος ηγέτης εκφράζει, επίσης, τη λύπη του, γιατί η χώρα του δεν έλαβε εγγυήσεις για την ασφάλειά της, εγκαταλείποντας το πρόγραμμα για το απαγορευμένο οπλοστάσιό της.

Αργά χθες, πάντως, στη Λιβύη έφθασε ο Γάλλος Πρόεδρος, συνοδευόμενος από 15 επιχειρηματίες, προκειμένου «να συσφιχθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των 2 χωρών». Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Γάλλου Προέδρου στη Λιβύη από το 1951, οπότε κέρδισε την ανεξαρτησία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ