Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο η μεγάλη συναυλία ειρήνης

Στις 9 το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τον Δημήτρη Μητροπάνο

Αύριο Κυριακή 7 Μάη, στις 9 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα γίνει η μεγάλη συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου, που είναι αφιερωμένη στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ειρήνης και ανοίγει την αυλαία των κεντρικών εκδηλώσεων του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης, που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη(ΕΕΔΥΕ).

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι τοπικές επιτροπές ειρήνης προετοιμάζουν μια σειρά από εκδηλώσεις στα πλαίσια του δεκαημέρου, ενώ ήδη είναι πολλές και οι συνοικίες της Αθήνας, στις οποίες έχουν προγραμματιστεί ποικιλόμορφες δραστηριότητες αφιερωμένες στην ειρήνη.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ, με ανακοίνωσή του αναφερόμενη στη συναυλία, υπογραμμίζει ότι το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για να ξαναζήσουμε στιγμές με τραγούδια από το παρελθόν. Μουσικές στιγμές, μέσα από τα αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες της ελληνικής μουσικής, όπως ο Θεοδωράκης, ο Μούτσης, ο Λεοντής, ο Τόκας και άλλοι, αλλά και σύγχρονα τραγούδια του Δ. Μητροπάνου που ο κόσμος έχει αγαπήσει.

Η συναυλία αυτή, τονίζεται στο δελτίο Τύπου, θα σηματοδοτήσει την έναρξη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ειρήνης που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την παρουσία 500 συνέδρων προερχομένων από φιλειρηνικές οργανώσεις και κινήματα από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συντονίσουν τον αγώνα τους κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Για πρώτη φορά, μάλιστα, επισημαίνεται, συγκεντρώνονται στην περιοχή των Βαλκανίων, που στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων.

Η κορύφωση, συνεχίζεται στο κείμενο, των πολύμορφων δραστηριοτήτων του φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε όλη τη χώρα, στα πλαίσια του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης, θα γίνει με την πραγματοποίηση της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης, στις 14 Μάη, στη μνήμη του μάρτυρα και αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη (Αφετηρία: Τύμβος Μαραθώνα 8 π.μ. - τερματισμός Σύνταγμα 7.30 μ.μ.).

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις επιτροπές ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις εκδηλώσεις του 22ου Δεκαήμερου Ειρήνης.

Εισιτήρια για τη συναυλία μπορείτε να προμηθευτείτε, από τα κεντρικά δισκοπωλεία, τα γραφεία της ΕΕΔΥΕ (Θεμιστοκλέους 48 - τηλέφωνο: 3844853) και το ραδιοφωνικό σταθμό «Μελωδία FM 100» (Σωκράτους 57 Ομόνοια). Εισιτήρια θα υπάρχουν και αύριο στα εκδοτήρια του Σταδίου. Η τιμή εισιτηρίου είναι 3.500 δραχμές.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Παγκρατίου βάζει πούλμαν για τη συναυλία την Κυριακή στις 7.30 μ.μ., το οποίο θα βρίσκεται στην οδό Ευτυχίδου, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ