Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Βδομάδα (απο)ΣΥΝθέσεων;

Η σύνθεση μοιάζει να μην επιτυγχάνεται τελικά στο Συνασπισμό και όλα δείχνουν πως αρκετοί εκ των «εκσυγχρονιστών» θα επιλέξουν την έξοδο από την περιθωριοποίηση που τους επιφυλάσσει το Συνέδριο. Χτες, εξάλλου γνωστοποιήθηκε και δεύτερη αποχώρηση, αυτή του Κ. Χλωμούδη, ο οποίος μιλώντας στο «Φλας» εξέφρασε την άποψη πως οι προσπάθειες της «εκσυγχρονιστικής κίνησης» να εξασφαλίσει ένα πλαίσιο σύνθεσης δε θα ευδοκιμήσουν, καθώς και ότι ο ΣΥΝ οδεύει σε ένα συνέδριο μηχανισμών και όχι διαλόγου.

Ο Κ. Χλωμούδης δεν απέκλεισε ενδεχόμενο συνεργασίας του με το ΠΑΣΟΚ, όχι όμως στο άμεσο μέλλον. Αναφερόμενος δε στην ανάληψη της ευθύνης για σύνθεση κειμένου θέσεων από τον πρόεδρο του κόμματος αντί της Πολιτικής Γραμματείας, ανέφερε πως αυτά είναι πράγματα «προβληματικά εξ αντικειμένου» που αποκαλύπτουν την αδυναμία της ΠΓ και τα όρια του κόμματος.

Πάντως, ο Θ. Τσίκας, στέλεχος της «εκσυγχρονιστικής κίνησης» και μέλος της ΚΠΕ του κόμματος, μιλώντας προχτές στον «Πλάνετ» δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία συλλογική απόφαση της κίνησης για αποχώρηση από το κόμμα.

Τη Δευτέρα ο Ν. Κωνσταντόπουλος θα καταθέσει κείμενο θέσεων στην ομώνυμη Επιτροπή, το οποίο θα κριθεί την επόμενη μέρα από την Πολιτική Γραμματεία και το Σαββατοκύριακο, 13 - 14 του Μάη, από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή. Η εισήγηση αυτή του προέδρου του κόμματος αναμένεται ότι θα κινηθεί στο πνεύμα της ομιλίας του στην προηγούμενη ΚΠΕ που υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της. Αναμενόμενο είναι επίσης, πέραν του «αριστερού ρεύματος», να εκφράσουν τη στήριξή τους στον πρόεδρο και στο κείμενο θέσεων τα περισσότερα στελέχη του «μεσαίου χώρου» παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις τους. Την ίδια στάση πιθανολογείται ότι θα τηρήσουν και στελέχη όπως η Μαρία Δαμανάκη, ο Μ. Παπαγιαννάκης, ο Π. Κουναλάκης, που παρά την ταύτιση των απόψεών τους με αυτές των «εκσυγχρονιστών», δεν επιθυμούν να φτάσουν στα άκρα. Εξάλλου, θα πρέπει να τους ικανοποιεί εν μέρει η πρόταση που κατέθεσε το «ρεύμα» στην Επιτροπή Θέσεων, αφού αφήνει ανοιχτούς τους διαύλους «επικοινωνίας» με το ΠΑΣΟΚ, αν ευσταθούν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χτες μιλώντας στον «Πλάνετ» ο Π. Κουναλάκης εξέφρασε την ελπίδα να ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις κατά την επεξεργασία του προσχεδίου θέσεων από τον Ν. Κωνσταντόπουλο. Διαφορετικά, δήλωσε απαισιόδοξος για το μέλλον του κόμματος, σημειώνοντας πως ένα μονομερές κείμενο θα οδηγήσει στον ακρωτηριασμό του Συνασπισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ