Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αγωνιστικό προμήνυμα

Στάσεις εργασίας και περιοδείες σε διάφορους χώρους για τη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία Κοραή

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την επιτυχία της πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κοραή, βρίσκονται τα ταξικά σωματεία του Πειραιά. Τη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά και απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να συμμετάσχουν αποφασιστικά στο γιορτασμό.

Με την προκήρυξη της Επιτροπής στο χέρι συνδικαλιστές όργωσαν τους χώρους δουλιάς προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τη νέα λαίλαπα αντεργατικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς και για να τους καλέσουν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση.

Χτες το πρωί, στο πλαίσιο στάσης εργασίας (10 π.μ. - 12 μ.) πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και συγκεκριμένα στο Παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά στο Πέραμα, στο νέο Μόλο Δραπετσώνας και στο μόλο της ΔΕΗ. Στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στα εργοστάσια « Κολγκέιτ», «Πάλμολιβ», «Μινέρβα» και «Παπουτσάνη». Στο μεταξύ, προχτές το απόγευμα νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι περιόδευσαν με την προκήρυξη της Συντονιστικής σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Πειραιά, όπως ο «Λαμπρόπουλος» και τα «Χόντος Σέντερ», καθώς και σε καταστήματα «Μακ Ντόναλτς» και «Γκούντις». Στα τελευταία διαπιστώθηκε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολύ σοβαρά (μερική απασχόληση) ενώ ασκείται στους εργαζόμενους μεγάλη τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ