Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Τα πάντα θα κριθούν στο δρόμο»

Σε εργοτάξιο των εργασιών κάλυψης του Κηφισού περιόδευσαν χτες στελέχη της Ομοσπονδίας, καλώντας στην ταξική συγκέντρωση του  ΠΑΜΕ

«Η Πρωτομαγιά είναι ξεχωριστή μέρα για την εργατική τάξη, είναι μέρα απολογισμού δράσης και νέων διεκδικήσεων και σαν τέτοια πρέπει να γιορταστεί». Με τα λόγια αυτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Α. Ζαζόπουλος και ο Γ. Φιλιούσης, ταμίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, κάλεσαν χτες τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της «Ευρωπαϊκής Τεχνικής» που έχει αναλάβει μέρος των εργασιών κάλυψης του Κηφισού, να δώσουν τη δική τους ταξική απάντηση, με τη συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Η περιοδεία των συνδικαλιστών έγινε στα πλαίσια των εξορμήσεων του ΠΑΜΕ για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι εργαζόμενοι του έργου χτες στις 11 το πρωί, πραγματοποίησαν για μία ώρα στάση εργασίας και αντικατέστησαν τα εργαλεία με κόκκινα γαρίφαλα και την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, τιμώντας έτσι συμβολικά τους νεκρούς συναδέλφους τους και τους αγώνες που έδωσαν.

«Σήμερα η εργατική τάξη είναι αντιμέτωπη με μια βίαιη επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου και της κυβέρνησης» τόνισε ο Γ. Φιλιούσης, μιλώντας στους εργαζόμενους. «Τα αντεργατικά μέτρα που έρχονται, συνέχισε, χτυπάνε θεμελιώδεις κατακτήσεις, όπως το 8ωρο και την κοινωνική ασφάλιση. Κατακτήσεις που κερδίσαμε με τους αγώνες μας και σήμερα προσπαθούν τις πάρουν πίσω. Δεν πρέπει να δεχτούμε αυτές τις βάρβαρες εργασιακές σχέσεις που θέλουν να επιβάλουν. Οι εργάτες δεν αξίζουν τέτοια μοίρα. Για να πετύχουμε όμως, πρέπει να συσπειρωθούμε και να ενωθούμε με όλους τους εργαζόμενους, για να ανοίξουμε δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον», σημείωσε ο συνδικαλιστής.

Ο Α. Ζαζόπουλος, με τη σειρά του, τόνισε στους εργαζόμενους ότι η εργατική τάξη έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τη λαίλαπα των αντεργατικών μέτρων. «Αν δημιουργήσουμε νέα Σικάγο δε θα καταφέρουν τα περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζουν. Τα πάντα θα κριθούν στο δρόμο», επισήμανε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς σημείωσε ότι «πρέπει να διαρκεί όλο το χρόνο, με στόχο τη διατήρηση και τη διεύρυνση των κατακτήσεων και να στείλουμε το μήνυμα ότι η εργατική τάξη είναι εδώ και αντιστέκεται».


Από την περιοδεία στο εργοτάξιο στο Κηφισό
Από την περιοδεία στο εργοτάξιο στο Κηφισό

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ