Σάββατο 6 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ
Τραμπούκικη επίθεση σε κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ: Γελασμένοι όσοι πιστεύουν πως θα φιμώσουν το ΚΚΕ

Τραμπούκικη επίθεση δέχτηκε κλιμάκιο μελών της Οργάνωσης Ημαθίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αργά το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση σε ταμπλό του Δήμου, προπαγανδίζοντας την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και άλλοι συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς του νομού, την Κυριακή στις 10 το πρωί, στο Πάρκο Εληάς της Βέροιας. Δύο «μπράβοι» της νύχτας, που προφανώς θεώρησαν ότι «θίγονται» τα συμφέροντά τους γιατί δε θα έμενε χώρος να διαφημιστούν τα «δελεαστικά» προγράμματα των μαγαζιών τους, ακολούθησαν τους κομμουνιστές και όταν βρήκαν την ευκαιρία επιτέθηκαν εναντίον τους και κυριολεκτικά σάπισαν στο ξύλο έναν 23χρονο νεολαίο της ΚΝΕ, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με ράμματα στο κεφάλι και εκδορές στα χέρια και στα πόδια.

Υποπτη η συμπεριφορά της αστυνομίας, που, ενώ ενημερώθηκε αμέσως μετά το συμβάν και αρχικά εντόπισε τους δράστες, οι οποίοι παραδέχτηκαν πως χτύπησαν το νεαρό κομμουνιστή, στη συνέχεια, τους άφησε ελεύθερους και μέχρι χθες το βράδυ δεν έγινε γνωστό αν τους συνέλαβε στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτόφωρου. Την ποινική δίωξη των δραστών, ζήτησε ο 23χρονος νεολαίος της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της κατάθεσης που έδωσε στην αστυνομία, ενώ για την ολιγωρία που επέδειξε, κλιμάκιο της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε χθες το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στην Αστυνομική Διεύθυνση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, τόσο του θύματος, όσο και της Ι. Σοφρόνωφ, μέλους της ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, γραμματέα του Συλλόγου Δασκάλων Βέροιας και μέλους του ΝΤ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ, δράστες της τραμπούκικης και βάρβαρης επίθεσης είναι τα δύο αδέλφια Καστόγκανου. Αρχικά, οι δύο μπράβοι της νύχτας, τους απείλησαν φραστικά αποκαλύπτοντας τις διαθέσεις τους και στη συνέχεια επιτέθηκαν με λύσσα εναντίον του 23χρονου νεολαίου. Ο ένας αδελφός, το μικρό όνομα του οποίου δεν έγινε γνωστό, τον έπιασε από το λαιμό και ο άλλος, ο Θωμάς Καστόγκανος, πήρε ένα γκλομπ από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον ρήμαξε στο ξύλο, παρά τις φωνές και τις προσπάθειες της Ι. Σοφρόνωφ να τους σταματήσει, αλλά και τις διαμαρτυρίες των διερχόμενων πολιτών.

«Τέτοιες απειλές από τραμπούκους των νυχτερινών κέντρων, σε φραστικό επίπεδο, αντιμετωπίσαμε και άλλες φορές. Τώρα όμως, προχώρησαν σε προσχεδιασμένη με γκλομπ επίθεση, με αποτέλεσμα το βάρβαρο ξυλοδαρμό του συντρόφου μας», δήλωσε η Ι. Σοφρόνωφ και σημείωσε: «Οι "κύριοι" αυτοί θεωρούν ότι έχουν κάνει την πόλη μας βιλαέτι και μπορούν να παρεμποδίζουν, με τον οποιοδήποτε τρόπο, την ελεύθερη έκφραση και το δικαίωμα του καθένα να ενημερώνεται για τις εκδηλώσεις πέρα απ' αυτές των φτηνών διασκεδάσεων που αυτοί παρέχουν. Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να απομονώσουν τέτοιες τραμπούκικες ενέργειες και να δράσουν ενάντια στη βία και τον αυταρχισμό, υπερασπίζοντας θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα για ελεύθερη έκφραση».

Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ

Την προσχεδιασμένη και τραμπούκικη ενέργεια σε βάρος τους συντρόφου της, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ και σημειώνει πως «όσοι πιστεύουν ότι θα φιμώσουν τη φωνή του ΚΚΕ είναι γελασμένοι. 82 χρόνια τώρα δεν τα κατάφεραν, ούτε πρόκειται να τα καταφέρουν. Το ΚΚΕ με σύμμαχό του την εργατική τάξη της χώρας μας θα συνεχίσει να αναδεικνύει στο λαό και στη νεολαία, ότι υπάρχει κι άλλη διέξοδος από αυτήν της υποταγής και του ευρωμονόδρομου, διέξοδος που κατακτιέται μέσα από τη συσπείρωση και τον αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια σ' αυτές τις επιταγές.

Τέτοια χτυπήματα δε μας πτοούν, αντίθετα μας πεισμώνουν. Απαιτούμε την άμεση αυτόφωρη σύλληψη των τραμπούκων των νυχτερινών κέντρων. Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες και να ενώσει τη φωνή και τη δράση του μαζί μας, την Κυριακή 7 Μάη, στο Πάρκο της Εληάς για να τιμήσουμε την Πρωτομαγιά, την κορυφαία - αιματοβαμμένη εξέγερση των εργαζομένων».

Τη θρασύδειλη, όπως τη χαρακτηρίζει, επίθεση των τραμπούκων των νυχτερινών κέντρων, καταγγέλλει και το ΝΣ Ημαθίας της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ