Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ
Νέες προσλήψεις με αβέβαιο μέλλον

Την προκήρυξη περίπου 3.500 θέσεων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), εντός του 2005, ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Εσωτερικών, Απ. Ανδρεουλάκος, σε ημερίδα για τη μέχρι τώρα λειτουργία και το μέλλον του θεσμού. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, οι ...μόνιμες θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα αποτελούν ξεχωριστή υπαλληλική βαθμίδα στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε «άμα κλείνει (σ.σ. ένα ΚΕΠ) να μη σώζονται οι εργαζόμενοι».

Την ίδια ώρα, αβέβαιο παραμένει το πώς θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ, αφού δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την κάλυψη της οικονομικής δαπάνης τόσο των υποδομών όσο και της μισθοδοσίας του προσωπικού. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι έχει εγκριθεί, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού του 2005, η απόδοση στους Δήμους 100 εκατομμυρίων ευρώ, ωστόσο παραδέχτηκε ότι «είναι μικρό το νούμερο». Για μια ακόμη φορά λοιπόν, τόσο οι δημότες όσο και οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με τη γνωστή τακτική μεταφοράς μιας αρμοδιότητας στους Δήμους, χωρίς να είναι εξασφαλισμένη η λειτουργία τους, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις ευνοεί είτε την ιδιωτικοποίησή τους είτε την εμπορευματοποίησή τους.

Στο μεταξύ, για μια ακόμη φορά, η λειτουργία των ΚΕΠ έγινε πεδίο δήθεν αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΚΕΔΚΕ. Συγκεκριμένα, το συλλογικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στη χτεσινή ημερίδα, ενώ για την ταμπακέρα δε «λέει κουβέντα». Απλά, αναρωτιέται, σε σχετικό δελτίου Τύπου, που εξέδωσε χτες «αν τα ΚΕΠ θεωρούνται κρατική υπηρεσία που λειτουργεί μέσα στους Δήμους ή είναι αρμοδιότητα που την ασκούν οι Δήμοι». Στη σχετική ανακοίνωση απάντησε χτες το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ως εξής: «Να ερωτηθεί ο πρόεδρος (σ.σ. Π. Κουκουλόπουλος) αν η σχετική ανακοίνωση απηχεί τις θέσεις της ΚΕΔΚΕ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ