Τετάρτη 3 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παροχή ιθαγένειας με σκοπιμότητες

Καταψήφισε το ΚΚΕ το σχετικό νομοθέτημα

Το νομοθέτημα κωδικοποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας για την παροχή της ελληνικής ιθαγένειας καταψήφισε χτες στη Βουλή το ΚΚΕ, ενώ η βουλευτής του Κόμματος Ελπίδα Παντελάκη, τόνισε ότι κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην απόδοση της ιθαγένειας με τρόπο που να διασφαλίζει ατομικά και εργασιακά δικαιώματα. Ο προτεινόμενος νόμος ψηφίστηκε επί της αρχής τόσο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όσο και από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο «κωδικοποιεί την ισχύουσα νομοθεσία διατηρώντας όμως την ίδια κατεύθυνση» τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη, σημειώνοντας ότι συνδέεται με τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οπως είπε, «δυσχεραίνει την πολιτογράφηση» ενώ οι ρυθμίσεις του «ανοίγουν τον δρόμο για καταχρήσεις και σκοπιμότητες». Παράλληλα η Ελπίδα Παντελάκη τόνισε ότι το νομοσχέδιο «δε δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για τους μετανάστες, ιδίως σε αυτούς που δουλεύουν στη χώρα μας για δεκαετίες» ζητώντας «την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας με κριτήρια που να συμφέρουν τους Ελληνες και τους μετανάστες» και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ένα περιβάλλον που να «εξασφαλίζει συνθήκες ασφάλειας και πλήρη δικαιώματα».

Αναφερόμενη στην τακτική της ΕΕ στο θέμα, η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι «οι 25 υπουργοί Δικαιοσύνης στο Λουξεμβούργο έδωσαν το μήνυμα: Καταστολή και ρατσισμός για τους μετανάστες», ενώ στόχος είναι η «επιλεκτική αντιμετώπιση κλειστών συνόρων με στρατόπεδα συγκέντρωσης» την ίδια ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν «φοβίες και ανασφάλειες». Οπως χαρακτηριστικά τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη «αυτό το κλίμα είναι βούτυρο στο ψωμί της πλουτοκρατίας» προκειμένου «ο Ελληνας εργάτης να μη βλέπει τα κοινά συμφέροντα που έχει με τον ξένο εργάτη»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ